Historische romans

Witemeyer, Karen – Kink in de kabel

Inhoud:

GRACE MALLORY is het zat om zich schuil te moeten houden. Ze verlangt naar een normaal leven, met misschien zelfs een echtgenoot, net als twee van haar vriendinnen in Harper’s Station. Maar als de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vader haar opspoort, is overleven het enige waaraan ze nog kan denken.

AMOS BLEDSOE geeft de voorkeur aan fietsen boven paarden, en avondlijke gesprekken over de telegraaflijn boven sociale evenementen met jongedames voor wie hij alleen maar een vreemde snoeshaan is. Zijn collega-telegrafist, de mysterieuze mejuffrouw G, is de ideale gespreks-partner. Na een aantal maanden, waarin hun vriendschap is gegroeid en hij is gaan dromen van meer dan dat, durft hij voorzichtig te hopen dat hij eindelijk de vrouw heeft gevonden die God voor hem heeft bestemd. Maar net als hij bereid is zijn hart te volgen, zorgt een onheilspellend bericht voor een flinke kink in de kabel.

Waardering:

 

Grace Mallory is haar leven niet zeker.  Haar vader wordt voor haar ogen vermoord en omdat Grace de reden hier van kent is ook zij in gevaar. Ze vlucht en komt terecht bij de vrouwenkolonie ‘Harper’s station’, welke we kennen uit eerder verschenen boeken in deze serie. Hier kan ze haar werk als telegrafiste weer uitvoeren. In de avonduren heeft ze contact met een mannelijke telegrafist, Amos. Maar dan krijgt ze de boodschap van een vriendin dat Graces achtervolger erachter is gekomen waar ze is. Amos hoort deze boodschap ook en besluit om Grace onmiddellijk te hulp te schieten. Maar mannen zijn in Harper’s station niet zo welkom. Amos moet zijn best doen het vertrouwen van de vrouwen te winnen. Grace weet al snel dat Amos het soort man is wat ze wil. Maar eerst moet ze haar belager van zich afschudden. Er arriveert nog een man die beweerd de detective te zijn maar Grace vertrouwt het niet. Is hij wel de man die hij beweerd te zijn?

Samen met Amos gaat ze de strijd aan. Er volgt een roerige periode. Je weet natuurlijk dat het goed af zal lopen maar de situatie waarin Grace zich bevind wordt spannend beschreven. Karen Witemeyer heeft een vaardige pen. Het verhaal is voorspellend maar er zijn voldoende onverwachte, spannende maar ook humoristische gebeurtenissen om de lezer vast te houden. De humoristische kant is kenmerkend voor de boeken van deze schijfster. Liefhebbers van historische romans zullen weer genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234315
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 20.00