Eigentijdse romans

Lowe, T.I. – Onder de magnolia

Inhoud:

‘Onder de magnolia’ van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina in 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.
Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Waardering:

Als Austin met haar vader en broertjes en zusje thuis komen na een leuk avondje op de kermis, vindt ze haar moeder dood in bed, met de pasgeboren tweeling ernaast.
Haar vader zakt weg in een depressie en Austin moet het gezin draaiend houden. Het lukt haar om de taken te verdelen en naar school te gaan. Ze krijgt zelfs haar vader na een week weer uit bed, maar hij lijkt alleen fysiek aanwezig.
De jaren daarna worden bepaald door de hoge toppen en diepe dalen die hun vader meemaakt hun leven. Ze proberen hem bij te houden in zijn manische buien, maar zijn tegelijk angstig voor wat komen gaat.
Dan is er nog de aantrekkingskracht van Vance, zoon van de burgemeester. Austin vindt dat hij niet bij haar past, omdat zij tot uitschot behoort en hij tot de elite.

Een prachtige, boeiende en ontroerende roman van een meisje dat opeens moeder wordt van 6 kinderen. Het geloof speelt een grote rol, niet alleen in woorden maar ook in daden. Dat wordt vooral aan het einde van het boek duidelijk.
Hopelijk kunnen we meer boeken van deze schrijfster verwachten!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029734769
Aantal blz 320
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave september 2023

Extra:

Lees het leesfragment