Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Bramenweelde

Inhoud:

‘Bramenweelde’ van Irene Hannon is alweer het zevende deel in de serie Hope Harbor. In dit deel trekt de succesvolle actrice Katherine zich terug ini het kustplaatsje Hope Harbor, om zich te verbergen voor een schandaal dat haar achtervolgt.

Zach, eigenaar van een koffietent, is haar buurman, maar hij is niet van plan zich met Katherine te bemoeien, hij heeft zijn portie drama wel gehad. Tot hun wegen elkaar kruisen wanneer er een tehuis voor pleegkinderen wordt geopend, waar zowel Zach als Katherine komen helpen. Dat leidt tot de nodige botsingen… en vonken.

Waardering:

Zach Garret heeft in, het inmiddels voor de lezers bekende standje, Hope Harbor een koffiebar geopend. Hij heeft het gevoel op de goede plaats zijn terecht te zijn gekomen, ook al is door deze keuze de relatie met zijn vader ernstig bekoeld. Er zijn ingrijpende dingen gebeurd in Zach’s leven die hij moeilijk een plaatsje geven kan.
Op een dag staat een voor hem onbekende vrouw in zijn koffiebar. Het is Zach wel duidelijk dat ze geen contact wil maar ze intrigeert hem. De ontmoeting laat hem niet los.
Als later blijkt dat ze zijn tijdelijke buurvrouw blijkt te zijn en ze elkaar vaker tegen komen, breekt de spanning wat. Maar Kat, zoals ze zich voorteld, blijft op haar hoede.
Want wat Zach niet weet is dat Katherine een bekende Hollywoodactrice is. Ze is in opspraak en is Hollywood ontvlucht.
Langzaam maar zeker groeien Zach en Katherine naar elkaar toe. Beide een verleden, beide staan voor keuzes die ze moeten maken.
Naast deze groeiende relatie ontpopt zich nog een romance in Hope Harbor. Stephanie, Zachs tante, logeert bij hem en valt als een blok voor Frank, Zachs werknemer. En Frank voor haar, hoewel hij bang is dat Stephanie veel te hoog gegrepen is voor hem.
Dit zevende deel in de serie “Hope Harbor’ leest weer heerlijk weg. Voor je het weet ben je bij de laatste bladzijde. De strekking van het verhaal lijkt veel op de eerder verschenen delen. Veel dingen komen weer terug zoals Charly met zijn wijze raad, de twee zeemeeuwen en het geharrewar van de twee geestelijken. Het is leuk om te lezen over Katherines hobby; het maken van bonbons. De boodschap die meegegeven wordt is duidelijk; Liefde overwint alles.
Hoewel het een deel van een serie is, is dit boek ook prima los te lezen.
In december 2022 wordt het 8e deel, Strandjuweel, verwacht.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733014
Aantal pagina’s: 396
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: 
Uitgave: juni 2022