Historische romans

White, Roseanna M. – Dromen van Savannah

Inhoud:

Cordelia Owens kan overal een hoopvol verhaal omheen weven en heeft met haar fantasierijke vertellingen de harten van de hogere kringen in Savannah definitief veroverd. Zelfs wanneer ze te horen krijgt dat haar geliefde tijdens een aanval op een yankee-schip vermist is geraakt, verliest ze de moed niet. Om zijn moeder en zus gerust te stellen bedenkt ze allerlei romantische verhalen over zijn uiteindelijke thuiskomst. Maar Phineas Dunn ontdekt niets hoopvols en bevrijdends in de gruwelen van de Burgeroorlog. Maandenlang worstelt hij om levend thuis te komen, en als hij uiteindelijk terugkeert in Savannah is hij gewond en veranderd. De overtuigingen die hij ooit over de slavernij en deze hele oorlog had, zijn grondig overhoop gehaald. En hij is er zeker van dat hij beslist niet de held is die Delia, naar het lijkt, van hem wil maken. Wanneer de Confederatie Savannah als een verloren zaak beschouwt en de toekomst wankelt, moeten Phin en Delia beslissen waar de droom van een nieuw Amerika hen zal brengen — en of ze daar samen heen zullen gaan.

Waardering:

“Zij verliest zich in hoop… Hij hoopt terwijl hij verliest”
Deze prachtige zin lees je op de achterzijde van het boek.

Cordelia Owens heeft haar hart gezet op Phineas Dunn. Als hij vlak voor hij naar het front vertrekt vraagt om op hem te wachten, doet dat met overgave.
Ze blijft hopen op zijn thuiskomst, ook als ze bericht hebben gekregen van zijn vermissing.
Cordelia’s verhaal wordt afgewisseld met het verhaal van Phin. Verraden door zijn beste vriend verliest hij de strijd maar hij spoelt aan en wordt opgevangen door Luther, een vrije slaaf. De verschillen tussen hen zijn enorm. Maar wat is het mooi om te lezen hoe ze tot elkaar komen welk een bijzondere band ze opbouwen.
Als het weer enigszins kan maken ze samen de reis naar Savannah, in de hoop dat Phin niet te laat is voor zijn Delia. Maar ook om op zoek te gaan naar Luthers vrouw, die ergens in Savannah moet zijn.
Dit boek.. aantrekkelijk aan de buitenkant en de inhoud zal je niet teleurstellen.
Dit keer een losstaand boek van Roseanna White, met een wat andere setting dan we van haar kennen, een verhaal wat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.
Het leven van Phin wordt gered door Luther die hem anders naar de slavernij leert kijken. Maar ook Delia’s ogen gaan open, vooral als ze er achter komt dat Salina, de slavin die ze als haar vriendin beschouwd, haar zus blijkt te zijn.
Dit verhaal heeft zó veel in zich! Je ziet hoe de standpunten van zowel Phil als Delia veranderen op een positieve manier. De genezing van Phil, zijn terugkeer, hun liefde die hen op de been houdt.
Maar ook de ontwikkelingen onder de slaven, de hoop op vrijheid.
De karakters zijn stuk voor stuk prachtig neergezet. Zo, dat je het gevoel krijgt de personage echte te leren kennen.
Erg genoten van dit boek, een aanrader voor iedereen die van een realistisch verhaal houdt met inhoud, liefde en een boodschap.
Een boek met een prachtige inhoud wat verleidelijker gemaakt wordt door de aantrekkelijk vormgegeven buitenkant. Lezen dit boek!
Achterin zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513862
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 23,95
Uitgave: juli 2022