Historische romans

Delamere, Jennifer – Verkeerd verbonden

Inhoud:

Is het opwindende liefdesbriefje dat ze krijgt het antwoord op haar diepste wens? Emma Sutton weet dat ze tevreden zou moeten zijn met haar leven. Ze werkt bij het Centrale Telegraafkantoor en achter het pension waar ze woont, is een lapje grond waar ze naar hartenlust kan tuinieren, haar grote passie. Maar sinds ze haar ouders als kind verloor, verlangt ze naar een eigen gezin en de stabiliteit en vastigheid die dat biedt. Dan ontmoet ze onverwacht een knappe ingenieur en als hij haar een opwindend liefdesbriefje stuurt, lijkt haar diepste wens uit te komen. Mitchell Harris’ scherpzinnigheid en zijn vaardige pen hebben ervoor gezorgd dat hij er wel bij vaart. Dat de vrouw van zijn dromen slechts twee verdiepingen boven hem werkt, zou zijn leven perfect moeten maken. Maar door een ongeluk in zijn kindertijd is Mitchell ervan overtuigd dat hij nooit de liefde van een vrouw zal winnen, vooral niet die van Emma. Als zijn beste vriend – degene die ooit zijn leven heeft gered – eveneens verliefd wordt op Emma en vraagt om zijn hulp om haar liefdesbrieven te schrijven, moet Mitchell kiezen tussen verlangen en loyaliteit.

Waardering:

Zodra Mitchell Harris haar ziet, weet hij dat dit de vrouw van zijn dromen is. Dat Emma en hij het goed met elkaar kunnen vinden, dat merk je snel. Maar verliefd is Emma niet.
Kort na de eerste ontmoeting met Mitchell ontmoet Emma Christopher, ook werkzaam in hetzelfde telegraafkantoor. Ze valt als een blok voor zijn knappe uiterlijk. En dat is wederzijds.
Het is voor Christopher lastig om te communiceren met vrouwen dus vraag hij hulp aan zijn beste vriend… Mitchell.
Om woorden zit Mitchell nooit verlegen. En voor Christopher wil hij alles doen. Maar om hun relatie een zet in de juiste richting te geven valt hem zwaar. Toch cijfert hij zichzelf weg en doet hij wat Christopher van hem vraagt. Zo komt het dat de brieven die Emma van haar geliefde krijgt prachtig poëtisch zijn maar dat de gesprekken moeizaam verlopen.
Het levert hier en daar vermakelijke situaties op.
Het verhaal komt wat moeizaam op gang. Later loopt het beter door maar veel vaart komt er niet in. En dat is prima, een rustig verhaal is ook fijn om te lezen.
Een verhaal dat laat zien hoe diep de vriendschap tussen de mannen gaat. De ontwikkeling van Emma die langs een buitenkant heen leert kijken, is mooi om te lezen. De uitkomst is niet verrassend natuurlijk maar daarvan wordt de leespret niet minder.
‘Verkeerd verbonden’ is het tweede deel van de serie ‘Liefde over de lijn’. Eerder verscheen ‘Op dezelfde lijn’. Naast het ‘handboek voor vrijgezellen’ komen dingen uit het voorgaande deel bijna niet aan bod dus dit boek is prima afzonderlijk te lezen. 

Gegevens: 

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208476
Aantal pagina’s: 349
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 5,99
Uitgave: april 2022