Eigentijdse romans

Martin, Charles – Zonder script

Inhoud:

Pastoor Capri Steady heeft een zwak voor Katie Quinn, een wereldberoemde actrice met een maar al te bekend levensverhaal: van succes naar zelfdestructie. Als een van de weinigen begrijpt hij dat ze verlangt naar een einde aan haar leven. Het lukt hem niet haar op andere gedachten te brengen, maar hij zoekt voor haar contact met een man die zich liever niet in de bewoonde wereld begeeft. Deze man leeft als een kluizenaar op de eilanden voor de kust van Florida. Is hij in staat Katie te helpen?

Waardering:

Sunday is op de vlucht. Katie is ook op de vlucht als ze zelfmoord pleegt. Priester Steady laat haar op dezelfde manier verdwijnen als Sunday.
Door Katie moet Sunday ook aan zijn problemen werken. Hij is al jaren weg uit het gewone leven en is daar aan gewend. Eigenlijk is hij niet zo blij met haar komst.
Tijdens het lezen vraag je je telkens af wat zo moeilijk is geweest voor Sunday en Katie, dat ze niet meer gewoon kunnen leven.
Stukje bij beetje wordt Katies levensverhaal bekend. Daarna schrijft Sunday ook zijn verhaal.
Beiden leren ze hoe ze kunnen leven met pijn en zonder dat anderen hun levens bepalen.
Het is een indrukwekkend boek. De taal is wat poëtisch. Er is niet veel actie in het boek, maar er worden veel mooie gedachten beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722421
Aantal blz: 368
Prijs: 21,50