Eigentijdse romans

Rivers, Francine – Een rode draad

Inhoud:

In ‘Een rode draad’ van Francine Rivers krijgt Sierra Madrid te horen dat ze naar Los Angeles moet verhuizen vanwege het werk van haar man Alex. Ze vindt het moeilijk om te aarden in haar nieuwe huis en woonplaats. Als ze zich in het dagboek van haar overgrootmoeder Mary McMurray verdiept, ontdekt ze een rode draad die de levens van haar en haar Mary lijkt te verbinden.

Waardering:

Sierra weet niet wat ze hoort als Alex haar vertelt dat hij een baan heeft in Los Angeles. Hij zegt dat ze het huis waar ze nu wonen gaan verkopen en gaan verhuizen. Sierra vindt het vreselijk!
In Los Angeles wentelt ze zich in zelfmedelijden. Alex verandert steeds meer en koopt steeds duurdere dingen. Hun relatie wordt erg slecht.
Uiteindelijk breekt de relatie en pas dan ziet Sierra hoe ze zich de afgelopen tijd gedragen heeft. Ze stort in en gaat naar God om hulp. Het is mooi om te lezen hoe God situaties en mensen gebruikt om mensen te trekken. Sierra moet veel leren.
Dit boek laat duidelijk zien dat liefde in een huwelijk van beide kanten uit moet gaan. Er moet aan gewerkt worden!
Op het verschil in geloof tussen Sierra en Alex (die Rooms-Katholiek is) wordt niet zo in gegaan. Wat Alex nu precies gelooft lees je niet. Misschien omdat het verhaal meer vanuit Sierra wordt verteld.
Tussen het verhaal over Alex en Sierra lees je het verhaal van Sierra’s overgrootmoeder Mary McMurray. Sierra leert daar veel uit. Mary is ook een vrouw die in de ellende moet zitten voor ze God nodig heeft.
Deze roman is al eerder uitgegeven, maar heeft nu een nieuwe omslag en een leuke prijs.
Een boeiende roman waar je veel van kan leren!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722742
Aantal blz: 399
Prijs: € 15,00