Historische romans

Hedlund, Jody – De juiste keuze

De postorderbruiden – deel 2

Inhoud:

‘De juiste keuze’ van Jody Hedlund is een rijke historische roman over morele dilemma’s tegen de achtergrond van 19e-eeuws Canada. Om te ontsnappen aan een liefdeloos gearrangeerd huwelijk, besluit Arabella Lawrence als postorderbruid naar Brits-Columbia te varen. Daar aangekomen dingen er al snel twee totaal verschillende mannen naar haar hand. Luitenant Richard Drummond staat hoog in aanzien en kan haar de bescherming geven die ze nodig heeft. Peter Kelly heeft als bakker weinig te bieden, maar doet er alles aan om Arabella’s hart te veroveren. Daarnaast verschillen de twee mannen ook nog eens van mening over de behandeling van de inheemse bevolking tijdens een uitbraak van de pokken. Arabella wil graag het juiste doen, maar wat is dat eigenlijk?

Waardering:

Als je het eerste deel van deze serie, Het bruidsschip, hebt gelezen, herinner je je Arabella Lawrence vast nog wel. In dit tweede deel lees je hoe het verder met haar gaat nu het bruidsschip op plek van bestemming is aangekomen.
Twee mannen tonen meer dan gewone belangstelling in Arabella. Deze twee mannen hebben niets, maar dan ook werkelijk niets met elkaar gemeen. Luitenant Drummond is qua sociale status de man zoals Arabella  hem wil. Maar ze voelt zich veel meer aangetrokken tot dorpsbakker Peter Kelly, de tweede man die vastbesloten is Arabella tot zich te winnen.
Steeds weer kruisen hun wegen elkaar. In de vroege uurtjes leert Peter Arabella bakken. En als Arabella een ziek, ondervoed Indianenmeisje vindt, weet ze niet anders dan haar naar Peet te brengen. Haar hart en verstand spreken elkaar tegen. Welke stem zal sterker zijn?
Dit tweede deel van de Postorderbruiden is weer een boek wat leest als een trein. Het is een heel romantisch verhaal, wat meer beschreven dan in de meeste christelijke romans. Daar kun je je hart dus aan ophalen. Ik vind het wat jammer dat er bijvoorbeeld niet meer geschreven wordt over de bakkunsten van Arabella. En wat ik ook mis is het verhaal over het verleden van Peter. Het zit niet goed tussen hem en zijn ouders maar wat er precies voorgevallen is kom je niet te weten. En zo zijn er nog wat dingen die slechts vaag voorbij komen maar waar je verder weinig over leest.
Het boek krijgt weer meerwaarde door de pokkenepidemie die op dat moment speelt in de Indianenstammen, ook al komt het niet uitgebreid aan het licht. 
Zoek je een boek met diepgang dan vind je dat hier niet maar hou je van een prettig leesbaar, romantische verhaal? Dan is dit echt een boek voor jou!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029731515
Aantal pagina’s: 349
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juni 2021