Historische romans

Hitchcock, Grace – Een onfortuinlijke geschiedenis

Inhoud:

New York, 1887. De erfgename Edyth Foster voelt niet de behoefte zich te voegen naar wat de maatschappij van haar verwacht. Ze leeft zich uit en geniet van haar excentrieke hobby’s, zoals schermen en fietsen op haar vélocipède. Maar vlak voor haar vijfentwintigste verjaardag, wanneer ze eindelijk over haar erfenis zal kunnen beschikken, laat haar oom, die het geld voor haar beheert, haar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar sluit ze vriendschap met undercover journaliste Nellie Bly. Hun toekomst ziet er grimmig uit… zullen ze erin slagen een weg naar buiten te vinden en hun ware zelf te heroveren?

Waardering:

Pas vanaf haar vijfentwintigste verjaardag kan Edith over haar erfenis beschikken. Tot het zover is staat ze onder gezag van haar voogd, oom Boris, Edith heeft het nooit goed met hem kunnen vinden. Maar dat hij in staat zou zijn haar zóveel onrecht aan te doen, had ze niet gedacht. Even voor haar vijfentwintigste verjaardag laat oom Boris Edith opnemen in een psychiatrische inrichting. Hierdoor wordt ze ontoerekeningsvatbaar verklaard en heeft hij recht op de erfenis.
Zo komt Edith terecht op Blackwell’s Island. Ontsnappen is uitgesloten.
Haar vriend Bane vertrouwd de boel niet en gaat op onderzoek uit. Als hij erachter komt dat Edith op Blackwell’s Island is bedenkt hij een plan, samen met Roger, een kennis die sinds kort als arts op Blackwell’s Island werkt.
Edith sluit vriendschap et Nellie Bly, een journalist die undercover in de inrichting verblijft om verhalen te verzamelen. Het verhaal van Nellie Bly is waargebeurd.
Een mooi verhaal wat helaas de pit mist. Het leven in deze omstandigheden moet gruwelijk zijn. Maar dat lees je niet zo terug. Er zijn meer christelijke romans geschreven over soortelijke situaties die je echt aangrepen maar dit verhaal komt niet echt binnen.
Het lijkt erop dat de schrijfster het verhaal meer toegespitst heeft op  romantische kant, de relatie tussen Bane en Edith. Wie dat zoekt kan dit boek gerust lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029730082
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: januari 2021