Historische romans

Klassen, Julie – De herberg van Ivy Hill

Inhoud:

 
‘De herberg van Ivy Hill’ van Julie Klassen: Op een heuvel in het landschap van Wiltshire ligt het dorpje Ivy Hill. Het kloppende hart van het dorp is herberg The Bell, waar de postkoetsen stoppen die reizigers, handelaren en vooral nieuws brengen. 
 
Jane Bell woont naast The Bell. Ooit was ze een dame van stand, totdat ze trouwde met de charmante herbergier die haar beloofde dat ze nooit één dag in haar leven hoefde te werken. Maar als hij onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, is de onervaren Jane plotseling de eigenaar van The Bell en – erger nog – heeft ze nog drie maanden om een schuld af te lossen, anders zal ze ook de herberg kwijtraken. Alleen kan ze het tij niet keren. Wie kan haar helpen? Haar haatdragende schoonmoeder? Haar zwager, die de herberg eigenlijk voor zichzelf wilde? Of de knappe vreemdeling die zich niet uitlaat over zijn plannen? 
 

Waardering:

 
Jane Bell is een jaar geleden weduwe geworden, toen haar man stierf door een ongeluk. Tot ieders verrassing heeft hij haar zijn herbier nagelaten. Jane is van hoge komaf en heeft nooit gewer§kt. John wilde ook niet dat ze werkte. 
 
Maar als de bank een lening van 15.000 pond op komt eisen beseft ze dat niet alleen haar eigen toekomst maar ook die van het personeel op het spel staat. Ze zal binnen korte tijd een goed plan moeten hebben om de herberg rendabel te maken. Er moet meer geld binnenkomen.
 
Het is niet makkelijk voor Jane om te weten wie ze kan vertrouwen. Wil haar schoonmoeder helpen, of heeft ze liever niet dat Jane de herberg leidt? En wat wil Patrick, haar zwager? Dan is er nog en mysterieuze Gable Lock, die een vriend van John was. Weet hij wat er precies met Joh is gebeurd?
 
Tussen de belevenissen van Jane lezen we ook over haar vriendin Mercy en haar vroegere vriendin Rachel. Rachels vader is ziek en er is geen wettig erfgenaam. Rachel kan als vrouw niet erven en zal haar ouderlijk huis uitgezet worden door een verre neef. Maar ze heeft altijd op Jane neergekeken sinds die met een herbergier is getrouwd, dus daar kan ze niet meer mee praten.
 
Voor verschillende dames spelen mannen in het dorp een grote rol. Sommigen beseffen het niet eens. Liefde hangt in de lucht, maar wordt niet altijd beantwoord.
 
Dit boek is het eerste deel van een serie en heeft een ietwat open einde. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel en hoe de relaties tussen de mensen in Ivy Hill zich zullen ontwikkelen.
 
Een heerlijke historische romans, met goed uitgewerkte karakters en historische details.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725750
Aantal blz: 479
Prijs: € 22,50
 

Extra: