Historische romans

Hillman, Pam – De belofte van Breeze Hill

Eerste deel van “Langs de Natchez-route”

Inhoud:

Dit eerste deel van Langs de Natchez-route is een fijne mix van spanning, romantiek en historische details

Sinds het moment dat haar broer dood werd gevonden in het moeras langs de Natchez-route en een verdachte brand de gewassen vernietigde, bijna het huis verwoestte en ervoor zorgde dat haar vader ernstig gewond raakte, rust het besturen van Breeze Hill op de schouders van Isabella Bartholomew. En dat is bepaald niet eenvoudig, want het staat er niet goed voor met de plantage van haar familie. Zelfs met de hulp van Connor O’Shea, die ze inhuurt om de vleugel van het plantagehuis te herbouwen, vreest Isabella dat ze hem zal kwijtraken. Of kunnen ze er samen voor zorgen dat hij toch behouden blijft?

Waardering:

Connor kan niks anders dan zich laten verhuren door een veiling. Hij bindt zich dan door een contract aan iemand voor een aantal jaren. Hij moet voor zijn broers zorgen en hen overlaten komen vanuit Ierland. Ze hebben daar geen leven.
Dan dient zich een vrouw aan in een koets die op hem biedt. Ze belooft zijn broers over te laten komen in ruil voor zijn arbeid.
Die vrouw is Isabella. Zij moet voor de plantage zorgen nu haar broer vermoord is en haar vader ernstig ziek. Het huis moet herbouwd worden en Connor gaat dat doen.
Maar het gevaar is nog lang niet geweken. Want haar broer is niet door struikrovers gedood, maar door iemand die het op hun land voorzien heeft. Wie kan ze nog vertrouwen? En hoe kan ze het zoontje van haar broer veiligheid bieden? Hij is immers de erfgenaam nu haar broer is gedood.
Connor raakt erg op Isabella gesteld, maar beseft ook dat het standsverschil tussen hen een relatie onmogelijk maakt. Bovendien is hij door zoiets al eerder in de problemen geraakt.

Een boeiende, spannende en romantische roman met een mooie harde kaft!

Inhoud:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408211
Aantal blz: 336
Prijs: € 21,99

Extra:

Lees alvast een gedeelte