Nederlandse romans

Vogelaar- van Mourik, Geesje – Eén letter veschil

Inhoud:

Joma Jottinga geniet van de prachtige natuur om haar heen. Dat zij het Pieterpad nog eens zou lopen, had niemand kunnen denken. Door een hersenbloeding en coma neemt haar leven een totaal
andere wending. De voormalige verpleegkundige is na een lange periode van revalidatie niet langer geschikt voor het intensieve werk dat ze deed. Ze vindt een nieuwe werkplek in een kattenpension.
Hoewel Joma haar leven ogenschijnlijk weer aardig op de rit heeft, zit er vanbinnen nog veel onverwerkt verdriet. Tijdens het wandelen komt de pijn uit het verleden naar boven. Ook hsterven van Silvie, een jong patiëntje, blijft haar bezighouden. Het bepaalt haar bij de vraag wat nu werkelijk belangrijk is in het leven.
Joma staat voor een belangrijke keus: leven met bitterheid of leven vanuit dankbaarheid.

Waardering:

Joma Jottinga heeft een CVA gehad. In dit verhaal blikt ze terug. Ze neemt vakantie en loopt alleen een stuk van het Pieterpad en laat de herinneringen komen. Niet allleen van haar CVA maar ook van haar vriend die ze hierdoor kwijtraakte en het ziekbed en overlijden van een patiëntje, Silvie. Deze drie dingen houden haar gedachten steeds bezig.
Soms zijn het haar gedachten, soms verteld ze een deel van het verhaal aan vrienden waar ze logeert.
Later in het verhaal krijgt Joma een nieuwe collega waar ze een vriendschapsband mee opbouwt en hoop krijgt op een nieuwe toekomst.
Het is geen boek wat je ter ontspanning pakt. Het verhaal zit vol problemen. Het deel over Silvie en haar vaste geloof is het betere gedeelte van het boek maar is te beknopt. Veel te veel en te zwarte onderwerpen om goed te kunnen uitdiepen in een boekje van 135 bladzijde. Dat is jammer want de onderwerpen op zich zijn niet slecht.

Gegevens:

Uitgeverij: De Barnier
ISBN: 9789087181321
Aantal pagina’s: 135
Prijs: € 11,95