Historische romans

Vogel Sawyer, Kim – Neva’s kinderen

Inhoud:

Neva’s man is veel op pad met zijn kraam vol handel. Wanneer hij weg is moet Neva hard werken om brood op tafel te krijgen voor haar en haar twee kinderen. Eensklaps staan er nog drie kinderen voor de deur – van haar echtgenoot en zijn geheime tweede vrouw die bij een ongeval om het leven zijn gekomen.
Ontdaan en totaal van streek ziet ze geen andere oplossing dan de kinderen in huis te nemen. Maar hoe moet ze het opbrengen ooit van hen houden als ze haar voortdurend herinneren aan het verraad van haar man?

Waardering:

Terwijl Neva denkt dat haar man om de maand van huis is om zaken te doen, blijkt hij in een ander standje nóg een gezin te hebben; een vrouw met drie jonge kinderen.
Neva komt hierachter wanneer de sheriff van dit standje bij Neva op de stoep staat en haar verteld dat haar broer (wat dus haar man blijkt te zijn), is overleden en gevraagd heeft zijn bezittingen en drie kinderen bij Neva te brengen.
Geschokt als ze is, kan ze toch niet weigeren deze kinderen bij zich in huis te nemen. Zo lees je al heel snel over Neva’s goede karakter en grote hart. Ze verteld echter niet de waarheid over haar man en de kinderen aan de mensen om haar heen. Ze heeft al haar krachten nodig om haar gezin en de winkel die ze nu alleen moet runnen draaiende te houden.
Onverwachte hulp krijgt ze van haar buurman Arthur Randall. Hij heeft al jarenlang zijn zinnen gezet op het winkelpand van de Shillings. Nu Warren er niet meer is, probeert hij het bij Neva. Maar ook Arthur is geraakt door Neva’s persoonlijkheid wat zijn ogen laat openen.

Het is Kim Vogel Sawyer weer gelukt om een prachtige roman te schrijven! Het verhaal speelt zich af in de crisisjaren. Neva is neergezet als een ontzettend sterke, dappere vrouw. Ze heeft haar fouten (wat het boek heel reëel maakt) maar staat wel open voor feedback en probeert hier ook aan te werken.
Ook andere hoofdpersonen worden uitgediept. Met name Bud, de zoon van Neva, die het erg moeilijk heeft met de komst van de kinderen en het horen van de fouten van zijn vader. Vergeving en naastenliefde zijn twee kernwoorden die erg van toepassing zijn in het verhaal. Een boek vol verdrietige, maar ook ontroerend mooie momenten. Een aanrader! 

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029725880
Aantal pagina’s:383
Prijs: € 19,99