White, Roseanna M. - Een schat van een erfgename
Historische romans

White, Roseanna M. – Een schat van een erfgename

Serie ‘De geheimen van de eilanden’ deel 2, hiervoor kwam ‘Dame tegen wil en dank’

Inhoud:

1906
Beth Tremayne is altijd aangetrokken geweest tot avontuur. Tijdens haar jeugd voedde ze dat verlangen door elke centimeter van de Scilly-eilanden te verkennen. Nu ze stuit op een oude verzameling brieven en een kaart die begraven ligt op het terrein van haar familie, heeft ze meer avontuur gevonden dan ze ooit had verwacht in de jacht op piratenschatten.

Maar om te ontdekken waar de aanwijzingen toe leiden, moet ze samen met Lord Sheridan op onderzoek uit, een man die ze onuitstaanbaar vindt. Sheridan heeft jaren besteed aan het bestuderen van archeologische vondsten en onderwerpen, interesses die zijn verbeelding prikkelen. En wanneer hij ontdekt dat de zoektocht van Beth verband houdt met een van zijn piratenvoorouders, kan hij het niet laten om mee te doen. Bovendien vindt hij haar onweerstaanbaar, ook al houdt ze vol dat hij een kostbaar bezit van haar heeft gestolen.

Terwijl ze samenwerken, verschillende aanwijzingen volgen en gevaar dichterbij komt, vallen de puzzelstukjes over een tragische liefde en een piratenavontuur langzaam in elkaar. Maar welke schat zal de grootste verrassing brengen – de schat die ze in elkaar vinden of degene die net buiten hun bereik ligt?

Waardering:

In dit boek in de serie staat Beth Tremaine centraal. Na de vondst van de brieven in het vorige deel gaat de zoektocht naar de schat van prins Rupert verder. Beth deelt haar brieven en vondsten om samen met haar broer, Libby, Emily, Lord Telford en Lord Sheridan te zoeken naar aanwijzingen. Ze doet dat met tegenzin, vooral omdat ze aloud Sheridan wantrouwt. Hij heeft haar kleine schatkistje van Lord Scofield gekocht, terwijl zij het niet te koop had aangeboden. Het is haar dierbaar omdat haar overleden moeder het gegeven heeft. Maar gaandeweg ontdekt ze dat slordig Sheridan helemaal niet hebzuchtig en gemeen is.
Ook Serena doet mee met de zoektocht nu ze terug is op het eiland na haar ontslag. Ze acht op haar vriend, maar als hij komt blijkt hij een dubbele agenda te hebben. Wie is er nog te vertrouwen?
Scofield is nog steeds in de buurt en het wordt ook in dit boek weer een aantal keren heel gevaarlijk en spannend.

Een heerlijke roman met humor, romantiek en spanning. Een plezier om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064514081
Aantal blz: 400
Prijs: € 23,95