Hongerige geesten
Literatuur

Hosein, Kevin Jared – Hongerige geesten

Inhoud:

In Hongerige geesten van Kevin Jared Hosein raakt het lot van de rijke Changoors en de arme Saroops met elkaar verweven wanneer Dalton Changoor op een dag verdwijnt. Marlee Changoor en Hans Saroop geven zich over aan hun passie voor elkaar, maar zijn blind voor de verwoesting die ze aanrichten. Hosein duikt diep in de ziel van de personages en brengt hun diepste gevoelens van liefde, haat, begeerte en jaloezie aan het licht. “Magnifiek, verontrustend en glinsterend” – The Times

Waardering:

Deze historische literaire roman speelt zich af in de jaren ’40 in Trinidad.
Als de man van Marlee Changoor verdwijnt vraagt zij of Hans Saroop haar nachtwaken wil worden. Hij stemt na een aantal dagen in en gaat ’s nachts naar het grote huis. Zijn vrouw en zoon Krishna blijven in de barak achter. Al snel blijft hij steeds langer weg. Totdat hij zelfs gezien wordt met de kleren van meneer Changoor aan. Zowel zijn vrouw Shwetaa al Krishna begrijpen er niets van.
Hans en Marlee richten veel verwoesting aan door hun gedrag. Er is ook verwoesting door het gedrag van Krishna en de tweeling.
Veel van dat gedrag is te herleiden naar het gedrag van hun ouders.

Een intense duistere roman waar geen hoop in te vinden is. De personages zijn goed uitgewerkt. Helaas wordt er wel vaak en expliciet over seks geschreven en is er niets christelijks aan dit boek.
Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum, imprint Mozaïek
ISBN 9789023961888
Aantal blz 398
Prijs: € 24,95
Uitgave januari 2024

Extra:

Lees het leesfragment