Eigentijdse romans,  Romans

Kingsbury, Karen – Voor altijd de jouwe

Inhoud:

Voor altijd de jouwe van Karen Kingsbury is een historische roman over een jonge vrouw die in oorlogstijd wordt verscheurd door haar liefde voor twee verschillende mannen. Irvel Ellis heeft verkering met Sam, maar is stiekem verliefd op zijn broer Hank. Wanneer Pearl Harbor wordt aangevallen wordt Sam opgeroepen door het leger. Terwijl Sam vecht in Europa bloeit er iets op tussen Irvel en Hank. Maar dan moet ook Hank de oorlog in. Irvel kan alleen maar bidden en afwachten. Kan liefde de weg terugvinden naar huis?

Waardering:

In deze roman lees je het verhaal van Irvel en Hank. De Irvel die ook in het tehuis woonde waar Ashley Baxter werkte toen ze terug was gekomen uit Frankrijk.
Als kinderen trekken ze al veel met elkaar op. Maar als ze gaan studeren wordt het contact minder. Irvel krijgt verkering met Gary en Hank zoekt uiteindelijk ook een ander meisje. Maar juist dan is het uit tussen Irvel en Gary en wil Hanks broer Sam Irvel mee uit vragen. Hank is zo stom om toe te stemmen en ze krijgen verkering.
Ondertussen is de oorlog in Europa bezig en loopt de spanning tussen de VS en Japan op. Als de oorlog uitbreekt wordt Sam al snel opgeroepen. Hij maakt het uit met Irvel en geeft zijn zegen om met Hank om te gaan. Maar daar voelen ze zich schuldig over.
Al snel raken ook Hank en Irvel betrokken bij de oorlog. Irvel wel op een heel bijzondere en geheime manier.

Een prachtige roman over liefde en moed. Zoals we gewend zijn van Karen Kingsbury met veel emoties en verdriet. Maar ook met mooie en spannende momenten.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029735544
Aantal blz
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 11,99
Uitgave januari 2024

Extra:

Lees het leesfragment