Veen, Sytse van der – De grote geheimen
Literatuur

Veen, Sytse van der – De grote geheimen

Vervolg op Een stem uit de hemel

Inhoud:

Na de gewelddadige dood van zijn grote liefde Cathy, besluit de jonge schrijver en broodbakker Lennard Zomers in haar verleden te duiken. Hij hield van haar, maar ontdekt dat hij haar nauwelijks heeft gekend. Om te achterhalen wie ze werkelijk was, roept hij de hulp in van zijn vriend Arthur Visser, een ambitieuze hersenwetenschapper.

Arthur houdt in eerste instantie de boot af. Hij is met heel andere dingen bezig: met niets minder dan de geheimen van leven en dood. Als hij zich na verloop van tijd toch bereid verklaart om Lennard te helpen, komt die er al snel achter dat hij daarvoor een hoge prijs moet betalen.

Een intelligente en spannende roman over de grote vragen van het leven: over liefde, de (on)mogelijkheid om anderen en jezelf te kennen, God en ons brein.

Waardering:

Er is enkele jaren verstreken sinds de dood van Cathy, maar gedachten aan haar houden Lennard nog steeds bezig. Hij heeft sinds haar dood een paar boeken geschreven maar nu kan hij over niets anders schrijven dan over haar. Hij heeft daar de hulp van zijn vriend Arthur Visser bij nodig. Die heeft na een zenuwinzinking zijn studie psychologie afgemaakt en werkt nu bij een instituut in Groningen. Maar hij is nog steeds zo asociaal en manipulatief als vroeger en hij wil Lennard alleen helpen als die hem helpt. Lang houdt hij hem aan de lijn met een enkel schriftje van zijn dagboeken en vertelt hij hem niet wat voor hulp hij wil.

Dit boek is wat minder uitgesproken dan het eerste. Alhoewel de gedachten van Arthur nog steeds redelijk bizar zijn is de rest van het verhaal minder vreemd. Het leest daardoor wat prettiger en het is boeiend. Het ongeloof van Lennard en de twijfel van Arthur over het christelijke geloof worden realistisch beschreven.

Het einde van dit boek is opnieuw wat open en wekt de suggestie dat er nog een vervolg gaat komen.

Gegevens:

Uitgeverij Manuzio
ISBN 9789492600622
Aantal blz
Prijs: € 22,99