Literatuur

Jónsdóttir, Auður – De schok

Inhoud:

In De schok van Auður Jónsdóttir krijgt hoofdpersoon Saga onverwachts een epileptische aanval. Als ze bijkomt heeft ze géén idee wat er is gebeurd. Het enige wat ze zich nog kan herinneren is dat ze buiten was met haar zoontje.

In de daaropvolgende dagen wordt het geheugen van Saga op de proef gesteld. Wat gebeurde er voor de aanval? Wie kan ze vertrouwen? Waarom is haar hoofd zo wazig?

Maar dan komen vergeten herinneringen terug en kan Saga de verontrustende waarheid over haar verleden en heden niet langer verdringen.

Waardering:

Na drie hele heftige epilepsieaanvallen is Saga haar geheugen kwijt. Ze weet dat ze een zoontje heeft, maar niet hoe oud hij is. En wat ze gedaan heeft of waar ze werkt is ze helemaal kwijt. Zelfs het verbreken van de relatie is ze vergeten. Het is heel beangstigend voor haar. Ze probeert het zo goed mogelijk te verbergen, maar heeft duidelijk hulp nodig.
Door dit heftige voorval komen ook allerlei problemen in de familie naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden waar nooit over gepraat wordt, worden nu teveel voor haar moeder. Saga is aangewezen op hulp van haar zus, met wie ze al jaren slecht kan opschieten. Ze worden gedwongen samen te werken en ook bij hen komen de gebeurtenissen uit het verleden naar boven.

De angst en verwarring van Saga is erg goed beschreven! Het komt echt bij je binnen. Een mooi geschreven psychologische roman!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum imprint Mozaiek
ISBN 9789023961680
Aantal blz 317
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Uitgave juli 2023

Extra:

Lees het leesfragment