Historische romans

Witemeyer, Karen – Buiten haar boekje

Inhoud:

Soms vind je liefde op de meest onverwachte plaatsen…
 
Liefde is niet altijd sprookjesachtig, en het gaat niet altijd zoals gepland. De beste verhalen zijn soms ook het meest onverwacht. Maar de liefde overwint… zelfs als alles niet helemaal volgens plan verloopt.
 
Na vijf jaar hard gewerkt te hebben op Double H, besluit ranchvoorman Daniel Barret dat het tijd is om te vertrekken. Hij is eraan toe om eigen baas te zijn en zijn eigen land te bezitten, vooral nu de vraag naar zijn muildieren toeneemt. Maar diep in zijn hart weet hij dat dit niet de echte reden van zijn vertrek is…
 
Marietta Hawkins wacht al drie jaar op het moment dat Daniel Barrett toegeeft dat hij gevoelens voor haar heeft. Maar als hij plotseling zijn vertrek aankondigt, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Als ze Daniel nog zover wil krijgen dat hij haar een huwelijksaanzoek doet voor hij uit haar leven verdwijnt, zal ze snel moeten handelen, ook al gaat ze daarmee buiten haar boekje…
 

Waardering:

Marietta is al jaren verliefd op de voorman van haar vaders ranch: Daniël Barret. Ze verslind dan ook de helden boeken die over de jaren van zijn leven als premiejager zijn geschreven. Zelf verafschuwt hij de bijnaam Dead Eye Dan en moet hij niks van de boekjes hebben. Ze zijn voor het grootste deel verzonnen. 
Als Marietta hoort dat Daniel de ranch gaat verlaten om voor zichzelf een muildierfokkerij te beginnen, schrikt ze zich naar. Ze beseft dat ze zelf wat moet doen voordat Daniel weg is, anders raakt ze hem voorgoed kwijt. Daarom keert ze terug als alleen Daniel nog op de ranch is en de andere mannen het vee zijn drijven. Maar dat gaat niet helemaal zoals ze het gepland had.
Een heerlijke novelle met veel humor en liefde. De stukjes uit het boek over Dead Eye Dan voor ieder hoofdstuk zijn erg toepasselijk en goed.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234070
Aantal blz: 109
Prijs: € 6,95