Spannende boeken

Baan, Jacques van de – Scherven

Inhoud:

Dokter Alexander Jacobs begeleid een groep getraumatiseerde patiënten naar een specialistisch sanatorium.
Onderweg komen ze ernstig in de problemen en wordt de hoofdpersoon indringend geconfronteerd met trauma’s
uit zijn verleden. Het sanatorium blijkt niet de veilige oase te zijn die werd verwacht en trauma’s komen opnieuw tot leven.
In een angstaanjagende vlucht naar redding wordt de wortel van alle kwaad blootgelegd, maar wordt ook
genezing zichtbaar in een onverwachte ontknoping.

Waardering:

Samen met zijn vriend Socrates begeleid Dr. Alexander Jacobs. Ze zijn op weg naar een gespecialiseerd sanatorium. Tijdens een geplande tussenstop begint alles mis te gaan. Ze zien een brandend huis maar in het hele dorp is geen levende ziel te bekennen. Het begin van een reeks angstaanjagende gebeurtenissen. Alexander vlucht naar het sanatorium maar ook daar rolt hij van de ene traumatische gebeurtenis in de andere. Het is bijna niet bij te benen, zoveel gebeurd er in korte tijd. Het verhaal houdt je vast, nieuwsgierig wat er nu precies aan de hand is.
Het plot is verrassend en laat de puzzelstukjes op hun plek vallen. Knap geschreven!
Minpunt zijn de gesprekken tussen Alexander en Socrates. Uitgebreide gesprekken op momenten die totaal niet geschikt zijn voor gesprekken met zelfreflectie. Passend in het uiteindelijke doel van het verhaal maar het leest niet fijn als je in de storm van gebeurtenissen verder wilt lezen .
Een boek vol spanning en een bijzonder inkijkje in posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Fijn dat er weer een boek op de markt is gebracht van deze auteur. Een christelijke thriller van eigen bodem is uniek! Dat de auteur zijn eigen ervaringen als militair in het verhaal heeft verwerkt maakt dat het extra binnenkomt. Scherven is een vervolg op zijn eerder verschenen boeken Prooi, Serpent, De Runencircel en Paniek maar is ook prima zelfstandig te lezen. Een mooi cadeau voor onze mannen!

Gegevens:

Uitgeverij: Gebr. Koster
ISBN: 9789463702461
Prijs: € 23,90
Aantal pagina’s: 325