Historische romans

Jennings, Regina – Opgezadeld met elkaar

Serie Ozark Mountain-serie

Inhoud:

Abigail Stuart dacht dat ze Jeremiah Calhouns weduwe was. Maar Jeremiah Calhoun is springlevend én knap én… boos. Toch zitten ze met elkaar opgezadeld.

Verpleegster Abigail Stuart heeft geen thuis en weinig opties meer. Daarom stemt ze ermee in te trouwen met een van haar patiënten, een dodelijk gewonde soldaat die beweert dat hij Jeremiah Calhoun heet. Door dit verstandshuwelijk krijgt Abigail recht op zijn stoeterij in het Ozark-gebergte, en heeft Jeremiah de zekerheid dat er na zijn dood iemand voor zijn zieke zus zal zorgen – een praktische oplossing voor hen allebei.

Na de oorlog komt Abigail haar aandeel in de afspraak na. Maar dan duikt de echte Jeremiah Calhoun op, gewond maar beslist nog in leven, en hij trekt Abigails verhaal direct in twijfel. Abigail is hevig in verwarring. Hoe moet ze verklaren dat ze deze Jeremiah Calhoun nog nooit heeft gezien, terwijl ze al twee maanden lang beweert zijn weduwe te zijn? Hoe kan ze hem ervan overtuigen dat ze niet op zijn stoeterij uit is? Abigail is vastbesloten haar nieuwe thuis niet op te geven, ook al is de praktische overeenkomst veranderd in een hoogst ongemakkelijk huwelijk…

Waardering:

Abigail stemt uit wanhoop in met het voorstel van de doodzieke soldaat om met hem te trouwen. Hij heeft iemand nodig die zijn zieke zus kan verplegen en de stoeterij voort kan zetten. Abigail is zelf opgegroeid op een stoeterij en gek op paarden. Bovendien kan ze niet terug naar haar familie en de oorlog is bijna afgelopen. Haar werk als oorlogsverpleegster zal dan stoppen.
Na de begrafenis van haar man vertrekt ze naar zijn familie in het Ozarkgebergte. Daar brengt ze het nieuws dat Jeremiah overleden is, maar dat zij zijn vrouw is. Zijn moeder onthaald haar hartelijk, maar zijn zus is een verbitterde sarcastische vrouw.
Abigail werkt hard en laat meteen een merrie dekken door een mooie hengst. Ze betaalt daar zelf voor.
Na een aantal weken komt een man naar het huis. Hij beweert Jeremiah te zijn. Abigail wil hem wegjagen, maar tot haar verbazing blijkt hij de echte Jeremiah te zijn. Met wie is zij dan getrouwd?
Natuurlijk gelooft Jeremiah haar niet. Ze komt tot de deal om te kunnen blijven tot haar veulen geboren is.
Jeremiah denkt te gaan trouwen met zijn verloofde, Laurel. Maar die heeft zich verzoend met zijn dood en is een relatie begonnen met de dokter.
Het is een ingewikkelde situatie geworden. En het wordt nog lastiger als Abigail besluit een nieuwe behandeling te proberen voor Jeremiahs been.
Regina Jennings geeft met dit boek blijk van heel veel fantasie en humor. Je ziet de gebeurtenissen als het ware voor je. Uiteraard zit er ook de nodige dosis liefde in. Dat bij elkaar maakt dit tot een heerlijk boek!!

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234100
Aantal blz: 352
Prijs: € 20,00