Nederlandse romans

Poel, J.F. van der – Wie is mijn vader

Inhoud:

Nadat Silvia tot haar tiende in een kindertehuis heeft gewoond, komt ze bij haar oom en tante terecht. Het wil alleen niet echt boteren tussen de twee en Silvia gaat op haar zestiende het huis uit.

Op zijn sterfbed beweert oom Richard dat hij haar biologische vader is. Maar is dat wel zo?

 

Waardering:

Het verhaal begint bij een zestien-jarige Silvia. Na een ruzie over de thuiskomtijd op zaterdagavond besluit ze uit huis te gaan. Ze komt een oude bekende uit het kindertehuis tegen en gaat met hem mee.
Haar tante smeekt haar terug te komen, maar Silvia weigert.
Wanneer haar oom op zijn sterfbed ligt, verteld hij tegen zijn vrouw dat hij Silvia’s biologische vader is.
Door bedrog komt Silvia voor jaren in de gevangenis terecht. Het is haar vader die haar helpt vrij te komen. Hij brengt haar bij haar biologische moeder waarbij Silvia terecht kan met haar vragen.
Het verhaal komt niet overal even waarschijnlijk over. De keuze van Silvia om uit huis te gaan op die leeftijd bijvoorbeeld.
Wat het meest onrealistische is, zijn de gesprekken. Deze zijn erg houterig opgeschreven, zodat het niet natuurlijk overkomt. Ook worden dezelfde gesprekken continu herhaald. 
Silvia komt in de gevangenis doordat er drugs in haar koffer is gevonden, erin gestopt door vrienden. Hierdoor beland ze voor jaren achter de tralies. Vreslijk als dit echt zou gebeuren, maar er is weinig tot niets over haar emoties te lezen. Jammer! 

 

Gegevens:

 

Uitgeverij: Citerreeks
ISBN: 9789059777392
Aantal pagina’s: 216
Prijs: 13.95