Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Altijd bij je

Serie Walking Angels, deel 1

Inhoud:

Tot voor kort was Tyler Ames een nationale honkbalheld, maar een ernstige blessure maakt een einde aan zijn glorierijke carrière. Nu wil hij niets anders dan zijn leven terug zoals het ooit was, maar op zijn weg naar nationale roem is hij iedereen van wie hij houdt kwijtgeraakt. En dan keert ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toe. 
Een serie wonderlijke gebeurtenissen leidt Tyler naar een baan in een verzorgingshuis. Hier raakt hij bevriend met Virginia Hutcheson, een oude vrouw die aan Alzheimer lijdt. Vreemd genoeg lijkt zij de antwoorden te hebben op de vragen waarmee hij worstelt. 
Een team engelen heeft de missie om Tyler, Sami en Virginia weer nieuwe hoop te geven. Kunnen hun kleine en ogenschijnlijk weinig betekenisvolle daden genezing en bevrijding brengen?

Waardering:

In deze nieuwe serie van Kingsbury spelen engelen een belangrijke rol. Toch lezen we niet veel over de engelen. Het boek begint en eindigt met een vergadering van een aantal engelen. Ze krijgen de opdracht om voor Tyler Ames en Sami Dawson te zorgen. Op beslissende momenten geven ze andere mensen een tip. Ze verschijnen dan in mensengedaante.
Het leven van Tyler Ames verloopt niet zoals hij had verwacht. Hij is niet opgeklommen tot de top van het profhonkbal en dat heeft hij grotendeels aan zijn eigen daden te danken. Daardoor is hij niet alleen zijn carrière maar ook zijn liefde kwijt geraakt: Sami. 
Sami heeft wel carrière gemaakt en heeft verkering met een succesvolle advocaat. Maar ze voelt zich niet echt gelukkig.
Als Tyler een ernstige blessure krijgt gaat hij door een diep dal. Virginia wijst hem op God en zijn vergeving en genade. Hij zoekt ook contact met Sami via internet. Maar is er nog wel wat over tussen hen? 
Het idee van de engelen is boeiend en wat vreemd, maar wel mooi. Toch komen de engelen niet veel voor in het verhaal. Het gaat veel meer over Tyler, die worstelt met wat belangrijk is in zijn leven en over Sami die worstelt met haar relatie. Kingsbury heeft de vele lijnen in het verhaal heel mooi samen gebracht! De manier waarop de engelen heel subtiel mensen de weg wijzen zet je aan het denken.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724388
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,99

Extra: