Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Duizend herinneringen

Inhoud:

 
‘Duizend herinneringen’ is de allereerste roman van Karen Kingbury en is gebaseerd op haar eigen levensverhaal. 
 
Hoewel ze nog maar 31 jaar is, heeft Ellen Barrett al een Pulitzer Prize op haar naam staan. Maar alle andere aspecten van haar leven zitten tegen. Ze worstelt met haar huwelijk en geloof, en wordt achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in haar pittoreske geboorteplaats en de liefde die ze daar achterliet. Ze verlangt naar de tijd dat ze in één huis met haar broertjes en zusjes woonde. Toen ze gelukkig waren met elkaar. Toen ze nog een familie waren. 
 
Als haar vader overlijdt, laat ze Miami voor wat het is en keert ze terug naar Michigan. En zo begint Ellens missie om zich te verzoenen met de mensen die daar nog steeds leven, met de verliezen en veranderingen die de tijd heeft gebracht en met wat God voor haar in petto heeft. 
 

Waardering:

 
Ellen Barrett komt uit een gezin dat vroeg heel hecht was. Ze moesten erg vaak verhuizen door haar vaders baan, maar daardoor waren ze op elkaar aangewezen. Helaas is de van die hechtheid tegenwoordig weinig meer over. Jane, haar iets jongere zus, was altijd haar beste vriendin. Er is iets veranderd tussen hen en Jane is nu ronduit vijandig. Maar Ellen heeft geen idee wat het is. 
Amy is altijd heel gevoelig geweest en daar moet iedereen rekening mee houden.
Megan voelt zich schuldig omdat ze jaren gemist heeft met het gezin, omdat ze een relatie had met een drugsdealer.
En de jongste van de familie, Troy, voelt zich buitengesloten en achter gesteld bij zijn zussen.
 
Als alle kinderen bericht krijgen van het plotselinge overlijden van hun vader, vraagt hun moeder of ze willen komen. Het vooruitzicht om een hele week met zijn allen bij elkaar te zitten trekt niemand aan, maar hun moeder wil de band tussen hen weer aanhalen.
 
Het levert veel stress en de nodige ruzies op. Ze kunnen maar kort bij elkaar zitten en vragen zichzelf ook af wat er gebeurd is.
 
Ellen tobt ook met haar huwelijk. Haar man Mike en zijzelf hebben de kerkbezoeken laten versloffen en hun gelooft is bijna uitgedoofd. Gelukkig heeft ze een vriendin die voor haar bidt. God laat haar niet los.
 
Er staan heel wat problemen in dit boek. Een beetje te veel wellicht, maar ze worden wel heel goed en mooi beschreven. Ook het verdriet van de kinderen wordt goed beschreven. De rouw om hun vader, maar ook boosheid omdat hij niet beter op zijn gezondheid lette. 
Vooral in Ellens verhaal speelt het geloof een grote rol, maar het is ook aanwezig bij haar Rooms-Katholieke familie.
 
Een boeiende roman met veel emoties, zoals we dat gewend zijn van Karen Kingsbury. Maar omdat dit verhaal op haar eigen levensverhaal is gebaseerd spreekt het meer aan.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029726436
Aantal blz: 415
Prijs: € 19,99
 

Extra: