Historische romans

Breslin, Kate – Met andere ogen

Inhoud:

De historische roman ‘Met andere ogen’ van Kate Breslin is een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog.

Londen, 1917. Tijdens de Eerste Wereldoorlog weigert Jack Benningham, de erfgenaam van Stonebrooke, dienst. Maar dat betekent niet dat hij zich niet voor zijn land inzet. Met zijn wilde reputatie en sociale status als dekmantel, spoort hij in het geheim Duitse spionnen op Engels grondgebied op. Ook de rijke suffragette Grace Mabry is bereid om alles te doen voor haar land. Op een gemaskerd bal deelt ze witte veren uit aan de lafaards die dienst weigeren. En ook aan Jack…

Waardering:

Het is midden in de Eerste Wereldoorlog. De tweelingbroer van Grace Mabry vecht aan het front. Grace maakt zich zorgen om hem en kan het niet uitstaan dat er ondertussen mannen in Londen rondlopen die zich vermaken met nutteloze bezigheden. Samen met haar vriendin en kamermeisje deelt ze witte veren uit op een bal aan deze mannen.
Wat later besluit ze op haar manier ook een steentje bij te dragen aan de oorlog. Ze wordt lid van het Women’s Forage Corps waar ze met een groepje vrouwen klussen doen als naaien, paardervoer maken en hooien. Maar dit is geen werk waar Grace ervaring mee heeft. Dit zorgt voor de nodig commotie. Al snel loopt ze Jack Benningham tegen het lijf; één van de mannen aan we ze een witte veer gaf. Maar intussen heeft Jack veel meegemaakt. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en draagt nu een masker. Daarbij is ook ook blind.
Hoewel Grace Jack meteen herkent, heeft Jack geen idee dat het Grace was die hem uitmaakte voor lafaard.
De omstandigheden leiden ertoe dat Grace Jack iedere morgen rondrijdt in zijn auto. Ze leren elkaar steeds beter kennen en er bloeit een romance tussen hen op. Maar ze moeten nog wat hobbels over. Zo loopt Grace rond met een schuldgevoel tegenover Jack, wat uitgepraat moet worden.

Met andere ogen is een boeiende, historische roman. Vanaf het eerste hoofdstuk, waar Grace de veren uitdeelt, heeft het verhaal je te pakken. Van het begin tot het einde word je steeds verrast door onverwachte wendingen en gebeurtenissen. Grace is een tikje naïef maar het is mooi om te zien hoe ze gaandeweg steeds meer over dingen na gaat denken.
Jack wordt neergezet als een wat norse man, all weet je dat dit door zijn omstandigheden komt. Toch komt door Grace’s toedoen steeds vaker zijn zachte kant naar voren.
Liefhebbers van historische romans kunnen hun hart ophalen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789043527316
Aantal pagina’s: 399
Prijs: € 19.99