Eigentijdse romans

Jong, Els de – Verkocht

Inhoud:

 
Ik moet aan zoveel dingen denken sinds ik met Hans ben. Hoe het straks allemaal moet als ik met hem getrouwd ben? Ik moet echt mijn best doen om een goede echtgenote te worden. Hoelang heb ik nog de tijd om me aan te passen of verwacht hij dat niet van me?
Ik probeer snel uit te rekenen hoeveel dagen het nog duurt voordat we trouwen. Eigenlijk weet ik het wel: het is over ongeveer drie maanden. Nou ja, ongeveer, om precies te zijn: over 96 dagen. 
Dat is best wel gauw. We moeten nog een huis kopen voor die tijd. Dan nog een bruiloft regelen. Ik moet nog verhuizen en nog heel veel meer. Ik probeer er niet aan te denken. 
 
 
Hans en Sophie zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun huwelijk. En daarvoor gaan ze onder andere op huizenjacht. Ze zijn totaal verschillende persoonlijkheden: Hans is zeer gestructureerd en georganiseerd, Sophie is spontaan en impulsief en werkt zich voortdurend in de nesten. Wat ze wel delen, is een gemeenschappelijke geloofsovertuiging. Juist in hun zo verschillende voorkeur voor huizen leren Hans en Sophie elkaar pas echt kennen. Een vlot geschreven, hilarische roman. 
 

Waardering:

 
In dit boek gaan Sophie en Hans op huizenjacht. Ze gaan binnenkort trouwen en ze moeten opschieten. Maar ze hebben nogal verschillende meningen. Ze kunnen geen huis vinden dat ze allebei aanstaat en de tijd dringt.
Makelaar Max, een kennis van Hans, laat ze heel wat huizen zien. 
De relatie tussen Sophie en Hans gaat er niet op vooruit. Hans doet soms ronduit onbeschoft tegen Sophie. Je begrijpt niet dat ze met zo iemand wil trouwen. En haar schoonfamilie is helemaal vreselijk. Het lijkt er ook op dat vooral Sophie haar dingen opgeeft; haar werk, haar flat en Hans wil dat ze haar geliefde mini verkoopt.
Maar Sophie is er van overtuigd dat God wil dat ze trouwen. Zoveel christelijke mannen zijn er trouwens niet beschikbaar op haar leeftijd (ze is 29 jaar).
Als ze eindelijk een mooi huis kunnen kopen voor een lage prijs, begint Sophie te twijfelen. Kan dat wel, zo’n huis voor die prijs. Wat is er mis mee? 
 
Het is een boek dat heerlijk leest en veel humor heeft!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Elixer
ISBN 9789089549327
Aantal blz: 312
Prijs: € 19,50