Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De verboden foto

Inhoud:

 
Een paar maanden nadat hun moeder is overleden, verdwijnt Eva’s zus. Eva is bang dat Lily verliefd is geworden op iemand buiten hun Amish gemeenschap. Maar dat is niet het enige waarover ze zich zorgen maakt: zij en haar zussen moeten een nieuw onderkomen vinden nu hun broer de familieboerderij overneemt. 
 
Dan komt Jed Stutzman, een Amish buggy-maker uit Ohio, naar Eden Valley. Eva voelt zich aangetrokken tot deze charmante vreemdeling, maar is geschokt als ze de foto ziet die uit zijn portemonnee valt. Want de vrouw op de foto is bepaald geen vreemde voor haar…
 

Waardering:

 
De ouders van Eva zijn allebei overleden. Eva woont nu met haar oudere en jongere zus op de boerderij. Ze heeft altijd een goede band gehad met haar jongere zus Lily, met wie ze samen op de kamer slaapt. Daarom is ze ook zo verbaasd als Lily ineens weg is. Meteen gaat de hele gemeenschap op zoek, maar pas na ruim een week komen ze er achter dat ze naar Ohio is gegaan. Meteen sturen ze brieven naar hun familie daar, maar Ohio is erg groot en ze weten niet waar ze moeten zoeken.
Dan moeten ze ook nog hun huis uit, omdat hun broer er in wil met zijn gezin. Eén van hen kan blijven, maar voor meer is geen ruimte.
Eva zal dan niet alleen haar huis kwijtraken maar ook haar snoepwinkeltje, dat haar vader voor haar heeft aangebouwd. Dat is haar grote passie.
 
Jed Stutsman maakt buggies bij zijn oom in Ohio. Die stuurt hem naar Eden Valley om eens te kijken hoe het daar wordt gedaan. Stiekem hoopt zijn oom ook dat hij daar een vrouw vindt. 
Jed komt Eva tegen en raakt aan de praat. Ze vinden elkaar heel aardig, maar wat doet Jed met die foto? Het is verboden voor Amish om foto’s te maken, daarom is het des te vreemder. 
Gedeprimeerd gaat Jed terug naar Ohio, vanwege het misverstand tussen hem en Eva. Hoe kan hij dit goedmaken?
 
Weer een leuke roman over de Amish. Er zit niet veel spanning in, maar er gebeurt wel veel en dat maakt het boeiend.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Groot Goudriaan
ISBN 9789088653568
Aantal blz: 336
Prijs: € 20,99
 

Extra: