Eigentijdse romans

Beek, Ina van der – Samen alleen

Inhoud:

Ina van der Beek geeft met ‘Samen alleen’ een aangrijpend inkijkje in het leven van twee samenwonende families.

‘Samen alleen’ van Ina van der Beek is een roman met veel inlevingsvermogen over twee heel verschillende koppels. Het is 1947. Tijdens haar werk in het ziekenhuis van Gouda ontmoet Trude de Bruin de jonge boer Maarten van Zon. Tegen de zin van haar vader, een trotse boer, trouwt Trude met hem. De twee trekken in bij Hugo, Maartens broer, en diens vrouw Clara. Wanneer Maarten en Trude kinderen krijgen, maar het andere stel kinderloos blijft, lopen de spanningen tussen de twee schoonzussen op. Zal het hen lukken om hun verschillen naast zich neer te leggen en hun relatie te herstellen? ‘Samen alleen’ van Ina van der Beek is een indrukwekkende roman over geluk, verlies en troost.

Waardering:

Als Trude zuster is in het ziekenhuis in Gouda ontmoet ze Maarten. Na een tijdje gaan ze trouwen en trekken in de boerderij van vader van Zon. Het is daar vol, want de broer van Maarten woont daar ook met zijn vrouw. Maar Maarten is de opvolger van zijn vader en dus moeten Trude en Maarten zich schikken.
Het lukt zijn broer en schoonzus maar niet om een huis of flat in Gouda te krijgen.
In het begin gaat het wel aardig, maar al snel gaan Trude en Clara zich ergeren aan elkaar. Dat wordt erger als Trude meteen zwanger wordt en achter elkaar kinderen krijgt en Clara niet. Ze begrijpen elkaar helemaal niet.
Trude merkt pas laat dat ze toch wel wat trekjes van haar vader heeft.

Een typische streekroman over het leven net na de oorlog op een boerderij. Het verhaal kabbelt rustig voort en is nergens spannend of heel boeiend.

Gegevens:

Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789020540734
Aantal blz: 196
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99

Extra:

Lees het leesfragment