Eigentijdse romans

Ridder, Gabi de – Zonder afscheid

Inhoud:

Na het overlijden van haar vader vindt Denise (39) een brief die haar wereld op zijn kop zet. Ze weet dan niet dat er een ander geheim is dat ook onthuld zal worden. Want wat is de werkelijke toedracht van de plotselinge vermissing van haar man Gerrit?

Katja (33) is bloemiste en moeder van tienerdochter Anne. Haar partner Hans Zaandam, die professioneel duiker is, laat hen op een zekere dag zomaar in de steek. Katja accepteert dit als het einde van hun relatie, maar dochter Anne laat het er niet bij zitten en vraagt aan misdaadverslaggever Pieter van Dijk om haar vader op te sporen. Pieter kan dit verzoek niet weigeren. Zijn onderzoek leidt hem naar Mexico, waar hij een bizarre ontdekking doet …

Waardering:

In dit boek lees je hoofdzakelijk over Denise en Katja. Beiden hebben een heel verschillend leven, maar hun partner is offshore duiker. Daardoor is hij weinig aanwezig. Denise en Gerrit zijn getrouwd, maar Denise draagt een groot geheim met zich mee. Daardoor is ze mentaal niet sterk en als ze geen kinderen meer kan krijgen stort ze in. Gerrit heeft weinig begrip daarvoor.

Katja is niet getrouwd met Hans, maar woont samen. Zij heeft al op jonge leeftijd een dochter van hem gekregen. Maar een paar jaar terug is hij ineens verdwenen. Hij heeft al zijn spullen meegenomen, dus het is duidelijk dat hij zijn eigen weg wil gaan. Hun dochter Anne heeft het daar erg moeilijk mee.

Als Katja een oude vriend van vroeger tegenkomt, Pieter van Dijk, klikt het meteen. Hij is misdaadverslaggever en Anne vraagt hem haar vader op te sporen. Katja moet daar eerste niets van weten maar gaat dan akkoord.
Hans blijkt bevriend te zijn geweest met Gerrit en daarom gaat hij haar Denise. Gerrit is twee jaar geleden vermist geraakt en heeft vermoedelijk een duikongeluk gehad.

In het boek worden wel erg veel problemen aangekaart. Er hadden met gemak 3 verschillende boeken over geschreven kunnen worden. Daardoor wordt het allemaal erg veel en ongeloofwaardig. Dat is jammer, want er zit wel een goede christelijke boodschap in.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789087183066
Aantal blz: 424
Prijs paperback: € 18,95
Prijs e-book: € 14,99

Extra:

Bekijk hier het inkijkexemplaar