Eigentijdse romans

Cushman, Kathryn – Voortgedreven door hoop

Inhoud:

Een getalenteerd hardloopster en lid van het Olympische team, Sabrina Rice, ziet haar droom door een verschrikkelijke diagnose uiteen spatten. Daardoor verliest ze ook haar beurs voor het volgen van een studie. Een aantal jaren later zijn er nieuwe plannen voor de toekomst die niets met hardlopen van doen hebben, want dat heeft ze diep weggestopt met de intentie het te vergeten ….

Totdat ze opeens Brandy Philip op de campus ziet rennen, op de vlucht voor de beveiligingsagenten. Sabrina herkent onmiddellijk haar klasse en potentie, maar ze is een opstandige, problematische tiener. Als de beide jonge vrouwen elkaar tegenkomen, realiseert Sabrina zich dat zij degene is die een wending aan Brandy’s leven kan geven voordat het helemaal mis gaat …

Waardering:

Sabrina Rice doet haar uiterste best om haar opgegeven droom te vergeten. En daarmee ook dat wat maakt
dat ze deze droom niet waar kan maken.
Maar wanneer er mensen dicht bij haar komen, moet ze haar verhaal wel vertellen. Van haar droom om met de Olympische Spelen mee te doen als hardloopster, de ziekte die ze kreeg en de beurs die ze daardoor verloor.
Brandy Philip maakt kennis met Sabrina door de vriendschap van hun oma’s. Brandy is een opstandige tiener. Ze heeft het niet makkelijk gehad in haar jeugd. Door haar rebelse gedrag dreigt ze naar de jeugdgevangenis te moeten.
Maar dankzij Sabrina kan dit voorkomen worden. Sabrina ziet in Brandy wat ze ooit in zichzelf zag. Ze gaat het trainen in hardlopen.
Met vallen en opstaan komt Brandy veel verder dan iedereen ooit had kunnen denken.
En hoe verschillende de vrouwen ook zijn, ze blijken meer gemeenschappelijk te hebben dan gedacht.
Een verhaal wat vlot weg leest. Er gebeurd genoeg om geboeid te blijven en door te willen lezen.
Sabrina’s pijn om wat ze op heeft moeten geven en het gevoel gefaald te hebben tegenover haar vader is reëel weergeven.
Ook met Brandy voel je mee. Haar ongelukkige jeugd, haar valkuilen waar ze steeds weer aan toe geeft en haar uiterlijke onverschilligheid geven het beeld van een vervelende meid. Maar de schrijfster laat zien dat haar binnenkant heel anders is. Mooi beschreven!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511875
Aantal pagina’s:196
Prijs: € 19.95