Historische romans

McMorris, Kristina – De prijs van een kind

Inhoud:

1931. De crisis houdt Amerika al jaren in zijn greep. Twee jonge kinderen spelen nietsvermoedend op het erf van een boerderij. Naast hen staat een bord met de tekst: ‘Twee kinderen te koop’. Bij verslaggever Ellis Reed roept het tafereel hartverscheurende herinneringen op uit zijn kindertijd. Hij neemt een foto.
Hoewel de foto niet bedoeld is voor publicatie, wordt hij toch ontdekt door Ellis’ collega Lillian. Ze legt de foto voor aan hun chef, en plotseling staat Ellis aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Maar hij heeft geen idee van de dramatische gevolgen van zijn verhaal.
Lillian wordt gegrepen door de werkelijkheid achter de foto. Samen met Ellis gaat ze op pad om onrecht tegen te gaan en een gebroken gezin te herstellen.

Waardering:

Door ongelukkige omstandigheden wordt er een in scene gezette foto geplaatst bij een krantenartikel, geschreven door Ellis Reed. Twee kinderen met een bord waarop staat: ‘Twee kinderen te koop’. Een artikel wat veel lezers beroerd. Als Ellis besluit om nog eens bij de kinderen van de foto te kijken, blijken ze weg te zijn. Verkocht.
Iets wat Ellis een enorm schuldgevoel geeft. Het grijpt niet alleen Ellis aan maar ook de assistente Lillian Palmer. Haar moederhart huilt als ze denkt aan de twee kinderen.
De twee laten het er niet bij maar besluiten uit te zoeken waar de kinderen zijn gebleven. Een lange zoektocht volgt. Een zoektocht die steeds meer vragen en raadsels oplevert.
Ondertussen moet Ellis in het reine komen met zichzelf. De moeizame relatie met zijn vader drukt meer op hem dan dat hij in de gaten heeft. Een ook Lillian, die het nodige heeft meegemaakt in haar jonge leven, moet door deze omstandigheden leren het leven lief te hebben.

Deze roman loopt niet overal even geruisloos qua zinsopbouw maar het verhaal boeit wel.
Naast de zoektocht waarvan je zo hoopt dat deze succesvol verloopt, lees je over de persoonlijke groei in zowel Ellis als Lillian. Geen boek waar er dertien  van in een dozijn van zijn maar eens iets anders. Hoewel er wel geschreven wordt over persoonlijke dingen en gevoelens van de personages, moet je niet te veel diepgang verwachten.
Ik vind het altijd wel jammer als een cover niet matcht met het verhaal, in dit geval de leeftijden van de kinderen die niet overeenkomen met het verhaal.  Maar laat je er door wat minpuntjes niet van weerhouden het boek te lezen; het positieve heeft de overhand!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735605
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 21,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: september 2023