Historische romans

Dobson, Melanie – De vrouwen van het zwanenkasteel

Inhoud:

Terwijl de troepen van Hitler Wenen binnenvallen, verbergt de Oostenrijkse Max Dornbach de meest waardevolle bezittingen van zijn Joodse vrienden in het zomerverblijf van zijn familie bij het pittoreske dorpje Hallstatt. Hij vraagt hulp aan Annika Knopf, zijn jeugdvriendin, die graag de man wil helpen van wie ze haar hele leven al van houdt. Maar wanneer Max ook een jonge Joodse rouw naar het kasteel brengt, brengt dat hun hele plan – en zelfs hun levens – in gevaar.

Gegevens:

Annika Knopf beheert samen met haar vader het landgoed Schloss Schwansee. In haar kinder- en jeugdjaren trok Annika veel op met Max Dornbach, de zoon van de eigenaar. Nu, aan de vooravond van de tweede wereldoorlog, vraag Max haar om hulp. Hij verbergt waardevolle spullen van Joodse mensen. Annika geeft veel om Max en wil hem dan ook graag helpen met deze gevaarlijke klus.
En hoewel Annika van Max houdt, is Max op zijn beurt verliefd op de Joodse violiste Luzi Weiss. Als er geen andere mogelijkheid meer is, neemt Max haar mee naar Schloss Schwansee en vraagt Annika om voor haar te zorgen. Iets wat Annika vol overgave doet… tot het uiterste toe!

Een tweede verhaallijn speelt zich af in het heden en gaat over Callie, die samen met haar zus een boekwinkel runt. Callie is gek op oude, bijzondere exemplaren en krijgt van haar zus Brie een exemplaar van ‘Bambi’ cadeau, waarin een bijzondere lijst geschreven staat.
Callie doet onderzoek naar het verhaal achter deze aantekeningen. Tijdens haar speurwerk ontmoet ze Josh Nemeth, een man die al jarenlang probeert verloren schatten uit de tweede wereldoorlog op te speuren, en komt ze langzaam maar zeker uit haar cocon tevoorschijn.

Melanie Dobson is een kei in het schrijven van Dual-time romans. Met ‘De vrouwen van het zwanenkasteel’ heb je weer een prachtboek in handen!
Een stukje geschiedenis, de verborgen Joodse schatten, is interessant om te lezen. De zoektocht naar de betekenis van de aantekeningen is boeiend.
Maar wat bijzonder is aan dit verhaal is de opofferende liefde. Dát is wat je bijblijft als je het boek uit hebt. Prachtig hoe de schrijfster dit door het verhaal heen heeft verweven.
Je krijgt als lezer steeds een beetje meer informatie maar pas aan het einde van het boek begrijp je hoe het werkelijk in elkaar zit. Een reden waardoor je steeds maar door wilt lezen.
Een aangrijpend maar erg mooi boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735377
Aantal pagina’s: 283
Prijs: € 24,99
Prijs e-book: € 11,99
Uitgave: januari 2024