Tot de bergen vallen
Bijbelse romans

Cossette, Connilyn – Tot de bergen vallen

Serie: ‘Vrijsteden’ – deel 3. Hiervoor kwamen de delen Een licht op de berg en Schuilplaats van de Allerhoogste

Inhoud:

Rivkah is onlangs weduwe geworden en weigert zich te onderwerpen aan de Thora die haar door middel van het zwagerhuwelijk dwingt met de broer van haar man te trouwen. In plaats daarvan vlucht ze uit Kedesh, in de hoop haar talenten als schrijfster te gebruiken om in haar levensonderhoud te voorzien. Zonder de bescherming van haar vader, Kedesh’ hoofdpriester, en de veiligheid van de vrijstad, ontdekt Rivkah al snel dat de prijs van haar roekeloosheid haar eigen vrijheid is.

Malachi houdt al jaren in het geheim van Rivkah, maar hij had nooit gedacht dat de dood van zijn oudere broer zou betekenen dat hij met haar zou trouwen. Na haar verdwijning stort hij zich in de voortdurende strijd tegen de Kanaänieten in plaats van stil te staan ??bij alles wat hij heeft verloren. Maar nu er oorlog dreigt, komt Rivkah’s vader naar Malachi met een onmogelijk verzoek.

Als de situatie met de vijanden van zowel binnen als buiten Israël, waarmee Rivkah en Malachi worden geconfronteerd, elke dag bedreigender wordt, is het dan te laat voor het herstel van hun gewonde zielen?

Waardering:

Als Rivkahs man Gidal sterft wordt er een zwagerhuwelijk geregeld tussen haar en zijn broer Malachi. Maar Malachi heeft Rivkah vroeger veel geplaagd en Rivkah ziet een huwelijk met hem helemaal niet zitten. Samen met Nessa vlucht ze weg, maar daar krijgt ze al snel spijt van.

Malachi gaat meteen op zoek naar Rivkah als hij hoort dat ze weg is, maar ze is onvindbaar. Haar vader geeft veel geld uit om haar te vinden, maar hij hoort pas vijf jaar nar haar verdwijning van haar.
Dan vraagt hij Malachi opnieuw om haar te gaan zoeken. Malachi is net zover dat hij een huwelijk met een ander meisje overweegt. Maar als hij Rivkah ziet blijft hij bij haar. Het is voor hem onmogelijk om haar daar weg te krijgen. Is er nog hoop?

De schrijfster biedt in dit boeiende boek een goed beeld van het volk Israël in de jaren na hun aankomst in het land Kanaän en voor de tijd van de Richters. Het is triest om te lezen hoe snel zij zich inlaten met de afgoden van de Kanaänieten. Het niet nakomen van het gebod om de Kanaänieten te verjagen komt hen duur te staan.
Een mooie boeiende en leerzame roman!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064514166
Aantal blz 359
Prijs: € 22,95