Historische romans

Kranendonk, Sara en Jiska – Witter dan sneeuw

Greendal – deel 2
Eerder verscheen ‘Een simpel gebaar

Inhoud:

In een poging om haar verleden achter zich te laten, neemt Hannah Hamilton een baan aan als onderwijzeres in een weeshuis net buiten Greendale. Hier heeft ze haar handen vol, helemaal nu er met Kerst een groot benefietfeest wordt georganiseerd. Daarnaast maakt ze zich zorgen om de kleine Lenny, die sinds zijn aankomst nog geen woord heeft gesproken. Sinds het vertrek van zijn broer runt Daniel Wittefield de plaatselijke smederij en dat bevalt hem prima. De dorpelingen zijn de fouten van zijn broer echter niet zomaar vergeten en de roddels hebben ook het weeshuis bereikt. Hoewel Hannah de smidse liever zou mijden, komt ze ongewild in contact met Daniel, wanneer Lenny interesse blijkt te hebben in paarden. Is het mogelijk dat de lessen uit het verleden hen samenbrengen, of zullen die juist een wig tussen hen drijven?

Waardering:

Na de prachtige roman ‘Een simpel gebaar’ is dit vervolg verschenen. Helaas een dun boekje. Maar… de inhoud maakt dat ruimschoots goed.
Opnieuw hebben de zussen Kranendonk een heerlijk verhaal geschreven.
Daniel Wittefield heeft last van de fouten van zijn broer. Dat hij deze fouten afkeurt en een ander karakter heeft, zal hij moeten bewijzen.
Als hij Hannah Hamilton, de juf van het weeshuis, ontmoet, voelt hij zich tot haar aangetrokken. En hoewel hij Hannah ook niet koud laat, heeft zij ook de verhalen gehoord en bovendien denkt ze dat een relatie voor haar niet weggelegd is door haar verleden.
Met een stijl die je doet denken aan Julie Klassen en Sarah Ladd wordt beschreven hoe deze twee mensen elkaar beter leren kennen en zoeken naar een weg om verder samen door het leven te kunnen gaan. Beide personen sluit je in je hart.
De novelle is los te lezen maar het zal dan bijv. niet helemaal duidelijk zijn wat er met Daniels broer is gebeurd. Het is dus aan te raden om ‘Een simpel gebaar’ eerst te lezen. Leuk dat ook andere figuren uit dit boek nu weer terugkomen. Een derde boek van de zussen Kranendonk is van harte welkom!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087188092
Aantal pagins: 110
Prijs: € 11,95
Uitgave: oktober 2022