Eigentijdse romans

Henke, Roxanne – De kleur van vriendschap

Inhoud:

Olivia woont al haar leven lang in het saaie Brewster.
Ook haar eigen leven is nogal saai – tot ze Anne Abbott ontmoet. Wat een vreselijk mens – denkt ze eerst. Zo kleurrijk en vrolijk dat Olivia er nerveus en kribbig van wordt. Toch worden ze beste vriendinnen.
Als blijkt dat Anne borstkanker heeft , rijdt Olivia haar naar alle afspraken in het ziekenhuis. Ondanks haar ziekte en momenten van wanhoop blijft Anne een vrouw met veel vrolijkheid en vertrouwen.
Je merkt dat ze haar vertrouwen ontleent aan haar band met God. Anne brengt Olivia en haar hele gezin in beweging.

Waardering:

Al meteen op de eerste bladzijden wordt duidelijk dat de vriendschap tussen Olivia en Anne verleden tijd is. Er is iets vreselijks gebeurd.
Daar wordt in de rest van het boek naar toe gewerkt.

Anne komt met haar man in Brewster wonen als ze net in verwachting is. Omdat ze niemand kent stelt de makelaar ze aan verschillende mensen voor. Ook aan Olivia. Anne denkt dat zij haar oprecht welkom heet, maar ze weet niet dat Olivia al heel lang dikke muren om haar hart heeft gebouwd. En die worden maar heel langzaam afgebroken door Anne.
Als Anne borstkanker krijgt rijdt Olivia haar naar het ziekenhuis en ondersteunt haar waar mogelijk. Maar daarna blijft ze opeens weg. Anne begrijpt van God dat ze haar met rust moet laten, maar mist haar vriendin vreselijk.
Uiteindelijk komen ze weer bij elkaar. Er gebeurt steeds meer in Olivia’s eigen gezin en ze leert erg veel van het geloof van Anne. Hoe zij met de dingen en mensen omgaat is opmerkelijk.

Een heel ontroerend en emotioneel boek over geloof en vriendschap!

Gegevens:

Uitgeverij Sestra
ISBN 9789492831293
Aantal blz: 480
Prijs: € 22,95