Historische romans

Ladd, Sarah – Een vreemdeling op Wyndcliff Hall

Inhoud:

Het is 1808 en de jonge Liam Twethewey heeft pas net het landgoed Wyndcliffe Hall geërfd als er een schip vastloopt aan de kustlijn van zijn land. Samen met Evelyn Bray, de dochter van zijn rentmeester, vangt hij de schipbreukelingen op. Al snel worden Evelyn en Liam meegezogen in een maalstroom van bedrog en intrige. Wie zijn die mensen die ze gered hebben eigenlijk? Wat hebben ze te verbergen? En heeft de ontluikende liefde tussen Evelyn en Liam een kans?

Waardering:

Tot haar grootvader hun bezittingen vergokt groeit Evelyn op in een welgestelde familie. Alles wordt anders als ze hun bezittingen hebben verloren. Evelyn betrekt samen met haar grootvader en moeder de beheerderswoning van Wyndcliff Hall. Haar vader leeft niet meer en moeder kan geen vrede vinden in alles wat er gebeurd en vertrekt. Weliswaar met de belofte dat ze Evelyn zal komen halen om haar te introduceren in de betere kringen, maar ze gaat.
Evelyn lijdt een vrij eenzaam bestaan. Hoewel ze van haar grootvader houdt en ze het goed heeft met de enkele personeelsleden die op Wyndcliff Hall werkzaam zijn, heeft ze verder weinig contacten.
Tot op een dag de eigenaar van Wyndcliff Hall, Liam Twethewey, uit het niets verschijnt. Liam is 22 geworden en kan nu eindelijk over zijn erfenis beschikken. Vastbesloten er het beste van te maken. Maar zijn droombeeld veranderd al snel als hij ziet in welke staat het landgoed verkeerd en merkt dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.
Al meteen krijgt hij te maken met een schipbreuk. Het stukje kust waar regelmatig schipbreuken zijn blijkt zijn eigendom te zijn. Samen met Evelyn ontfermd Liam zich over de overlevende.
Het duurt niet lang voor Liam erachter komt dat er veel meer aan de hand is dan hij in eerste instantie denkt. Wie kan hij vertrouwen?
Door de laatste gebeurtenissen en de visie van Liam gaat ook Evelyn dingen anders bekijken. Ze moet keuzes maken, loyaal blijven aan de mensen om wie ze geeft of kiezen voor het recht!
Dit is de 3e Cornwall-roman van Sarah Ladd. Eerder verschenen ‘De gouvernante van Penwhythe Hall’ en ‘Te gast op Lanwyn Manor’. Maar dit boek is prima zelfstandig te lezen.
Zoals we gewend zijn van deze schrijfster opnieuw een boek wat heerlijk leest. Een goed verhaal met wat spanning en romantiek, vlotte dialogen en een bevredigend einde.
Als je geniet van romans die zich afspelen in de Regency-tijd is dit boek echt een aanrader voor jou!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029730969
Aantal pagina’s: 335
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: mei 2021