Historische romans

Gist, Deeanne – Olie op het vuur

‘Olie op het vuur’ is het vervolg op ‘Een schone zaak’

Inhoud:

 
‘Olie op het vuur’ van Deeanne Gist: de heerlijk eigenzinnige Essie Spreckelmeyer is terug, en nog altijd niet getrouwd!
 
Essie Spreckelmeyer is druk bezig met haar fietsclub, haar baan bij haar vaders oliemaatschappij en haar geloof. Het laatste waar ze aan moet denken, zijn mannen. Tony Morgan is de onterfde zoon van een oliebaron. Hij wil op eigen benen staan en besluit in dienst te gaan bij de Spreckelmeyer oliemaatschappij. Daar krijgt hij al snel te maken met zijn koppige baas, Essie. Ze frustreert hem, maar tegelijkertijd heeft hij ook nog nooit zo’n intrigerende vrouw ontmoet…
 
‘Olie op het vuur’ volgt chronologisch op ‘Een schone zaak’ maar kan ook heel goed zelfstandig worden gelezen.
 

Waardering:

 
Het is inderdaad heerlijk om weer verder te lezen over de eigenzinnige en koppige Essie Spreckelmeyer. 
Ze heeft in het eerdere boek een fietsclub opgezet en de pofbroek geïntroduceerd voor vrouwen. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. 
Nu is ze in New York om te horen of ze de wedstrijd voor damesfietskleding heeft gewonnen.
 
Als ze weer thuis is komt al snel Tony Bryant om een baan vragen bij het oliebedrijf van haar vader. Essie werkt al jaren mee in het bedrijf en beslist vaak mee. Toch laat ze zich door haar vader overhalen om Tony een baan te geven. 
Het is maar goed dat ze niet weet dat Tony de zoon is van hun concurrent Morgan Oil. Hij heeft net gehoord dat zijn vader hem helemaal niets heeft nagelaten, maar zijn halfbroer alles heeft gekregen. Hij wil het boren naar olie van de grond af leren kennen en geeft zich daarom uit voor Tony Bryant in plaats van Tony Morgan.
 
Essie en Tony zijn beiden koppig en eigenwijs. Ze krijgen dan ook al snel conflicten. Essie ziet wel dat Tony een andere levensstijl gewend is geweest, maar ze gaat toch steeds meer voor hem voelen.
 
Het verhaal gaat over boren naar olie en fietswedstrijden, maar er zit veel plezier en romantiek in. Het is hilarisch om te lezen wat voor club Essie aan het einde van het boek opricht. 
 
Een heerlijke roman, met een goede christelijke boodschap, romantiek en spanning. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029727730
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99