Historische romans

Ladd, Sarah – Het woud van Emberwilde

Inhoud:

 
Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creëren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood. 
 
De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Al snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen.
 
Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in Emberwilde Forest – die haar toekomst zal bepalen.
 

Waardering:

 
Isabel is juffrouw op Fellsworth School. Ze is als klein meisje daar terecht gekomen toen haar moeder overleed. Jaren later is haar halfzusje ook daar gekomen, toen hun vader overleed.
Isabel is nu Lizzies voogd. Lizzie is leerling op dezelfde meisjesschool. De school leert haar leerlingen vaardigheden om een baan als juffrouw of gouvernante te bemachtigen. Er zijn echter meer meisjes die gouvernante willen worden dan dat er banen zijn. 
 
Als Isabel naar de directeur geroepen wordt, verwacht ze dat het voor een baan als gouvernante is. De knappe heer die daar zit verteld haar echter dat ze familie heeft die haar uitnodigt om bij hen te komen wonen. Het blijkt familie van haar moeder te zijn, waarvan ze het bestaan niet af wist. In de brief die de heer bij zicht heeft staat dat ze onder alle omstandigheden mag komen. Ze besluit dus haar zusje mee te nemen.
 
Eenmaal aangekomen bij haar familie bevindt ze zich in een compleet andere wereld. Haar familie bezit een groot landhuis met landerijen; Emberwilde. Er hoort ook een donker bos bij, dat de bijnaam “Het zwarte woud” heeft. Daarover gaan allerlei spannende verhalen. Isabel hecht er niet veel waarde aan. Totdat ze een keer een wandeling maakt in het bos …
 
Isabels tante heeft zichzelf ten doel gesteld om een echtgenote voor Isabel te zoeken. De heer, meneer Bradford, die haar kwam halen heeft de voorkeur van haar tante, maar Isabel is niet zeker over hem. Dan is er ook nog de magistraat, meneer Galloway. Haar tante wil hem niet zien, maar haar oom trekt veel met hem op.
 
Dit boek heeft alle ingrediënten om een heerlijke historische roman te zijn: een weesmeisje dat opeens rijk is, liefde van twee mannen, een donker woud met illegale activiteiten en gevaar. Het boek leest prettig en is humoristisch en boeiend. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725262
Aantal blz: 366
Prijs: € 20,99
 

Extra: