Nederlandse romans

Rijnsburger, Yvonne – Frisse waterstromen

Inhoud:

 
Daniela werkt al jaren bij een reisbureau. Haar verleden speelt haar nog steeds parten waardoor ze het op een gegeven moment met alles heeft gehad en haar vertrouwen in God kwijt raakt.
Wanneer ze een advertentie leest waarin een hotel receptioniste wordt gevraagd, solliciteert ze meteen. 
 
Ze wordt aangenomen en vertrekt in de hoop haar verleden achter zich te laten. Ze leert Ethan, de hotelmanager, kennen die ook het nodige heeft meegemaakt. 
 
Met vallen en opstaan leert Daniela God te vertrouwen en ervaart ze wat echte liefde is. 
 
 

Waardering:

 
Daniele heeft een paar moeilijke dingen meegemaakt. Daardoor heeft ze het ook moeilijk in haar geloof. Ze probeert daar met geloofsgenoten over te praten maar vindt geen aansluiting. Het lijkt of iedereen alleen maar in een juichstemming is en nooit vragen heeft aan God. Ze gaat dan ook weinig meer naar de gemeente waar ze lid van is.
Als ze door een klant herinnerd wordt aan haar verleden is ze behoorlijk van haar stuk gebracht. Kort daarna leest ze en advertentie voor een receptioniste in Oostenrijk en ze solliciteert met succes. Het klikt meteen goed met haar baas Ethan. Maar na een poosje doet hij wat koel tegen haar en ze vraagt zich af wat er is. Als ze zijn verhaal hoort, begrijpt ze hem beter.
Ze krijgt ook contact met Ethans ouders. Zijn vader praat met haar over het geloof en geeft haar tips en boeken. Daardoor ziet ze dat ze niet de enige christen is met vragen en dat bijna elke christen wel “woestijnperiodes” heeft.
Het boek heeft een mooi einde, maar het is jammer dat de frisse waterstromen zo uitgelegd worden in praktische dingen. God schenkt ons niet altijd wat we willen, maar kan ons wel waterstromen in de vorm van kracht geven.
Het boek leest makkelijk weg, alhoewel de samenvatting van de preek iets meer concentratie vergt. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij: Scholten
ISBN : 978-9079859-69-6
Aantal blz: 197
Prijs: € 13,45