Streek- en familieromans

Meer, Olga van der – Op roze wielen

Inhoud:

Lorraines leven verandert in één klap als ze wordt aangereden door een vrachtwagen en nooit meer kan lopen. Het voelt alsof ze haar zelfstandigheid volledig is kwijtgeraakt. Langzaam probeert ze haar vertrouwen en plezier in het leven terug te vinden. Het enige gebied waarop ze niet verder komt, is de liefde. Wie wil er immers een vrouw in een rolstoel, denkt ze. Lukt het iemand om haar van het tegendeel te overtuigen? ‘Op roze wielen’ van Olga van der Meer is een aangrijpende roman over liefde en zelfvertrouwen terugvinden.

Waardering:

Het leven van Lorraine staat in een ogenblik op z’n kop als ze een auto-ongeluk krijgt waardoor haar beide benen worden verbrijzeld.  
Lopen zal ze nooit meer kunnen en dat vraagt om veel aanpassingen in haar leven. Haar werk kan ze gelukkig blijven doen maar verder moet ze veel opgeven. Haar appartementje, het bowlen wat ze zo graag doet..
Weer terug bij haar ouders die met liefde aanpassingen hebben gedaan voor haar, realiseert ze zich dat moeders vleugels haar benauwen.
Ze heeft veel aan haar beste vriendin Evie, die haar steeds weer op weet te beuren. Toch komt er ook voor Lorraine ook een moment dat ze zich kan berusten in wat haar overkomen is. Dat ze een man tegenkomt die geen moeite met haar handicap blijkt te hebben maakt haar geluk compleet.
Hoewel gebeurtenissen en gevoelens niet uitgediept worden, krijgt je een realistisch beeld van Lorraines problemen. Haar idee dat ze ongeschikt is voor een relatie en de aanpassingen die dit leven van haar maar ook van haar omgeving vraagt. Een vlotgeschreven, realistisch verhaal wat menigeen een paar uur vermaak zal geven.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020544862
Aantal pagina’s:222
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99