Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De laatste bruid

Serie Hickory Hollow, deel 5

Inhoud:

‘De laatste bruid’, het vijfde en laatste deel van de Hickory Hollow-serie van Beverly Lewis, vertelt het verhaal van de jonge Amish vrouw Tessie Miller.
Tessie is de laatste van haar vijf zussen die nog vrijgezel is. Ze heeft haar zinnen gezet op Marcus King, maar haar vader vindt hem geen goede partij voor haar. Ze laat zich door Marcus schaken en samen vluchten ze naar de Englische wereld… om vervolgens berouwvol terug te keren in de hoop dat ze haar ouders kan overhalen de liefde tussen haar en Marcus een echte kans te geven. Maar dan dreigt Tessie verstoten te worden uit de Amish gemeenschap. Is er nog hoop ondanks haar benarde situatie?

Waardering:

Dit boek is de vijfde in een serie, maar kan goed los gelezen worden.
Tessie en Marcus hebben al lang verkering, maar Marcus krijgt geen toestemming van Tessies vader om met haar te trouwen. Jessie heeft gezien hoe haar zus door haar vader werd gedwongen om met iemand anders dan haar vriend te trouwen en zij heeft geen zin om dat ook te doen. Als Marcus voorstelt om dan in het geheim bij de rechter te trouwen gaat ze daar dus op in. Maar ze kunnen het niet meteen bekend maken, want dan worden ze vast verstoten. Ze leven dus verder zoals ze eerst al deden; apart. Maar dan gebeurt er iets dat niemand verwacht en heeft Tessie een heel groot probleem.
Haar probleem wordt alleen maar groter als ze ontdekt waarom haar vader niet wilde dat ze met Marcus trouwde.
Gehoorzaamheid en vergeving zijn in dit boek belangrijke thema’s. Dat zijn ze ook bij de Amish, dus dat is goed in het boek verweven.
Interessant zijn de genetische gevolgen van het trouwen binnen de Amish gemeenschap. Daar hoor je niet veel over, maar het moet er ongetwijfeld leven.
Ook de wijze vrouw Ella Mae komt in dit boek weer met wijze woorden.
Dit is een heerlijke Amish feelgood roman. Het boek is heel boeiend, maar soms wat onwaarschijnlijk.
Dit boek heeft een gesloten einde, omdat het het laatste boek van de serie is.

Gegevens:

Uitgeverij De Groot Goudriaan
ISBN 9789088653315
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,99