Streek- en familieromans

Linden, Marja van der – Andere plannen

Inhoud:

Het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt… Hoe waar dit is, ondervindt Helma als van de ene op de andere dag haar leven overhoopgegooid wordt. Ze dacht het goed voor elkaar te hebben: een liefhebbende echtgenoot, drie gezonde kinderen, een mooi huis. Dan gebeurt er iets waardoor haar leven op z’n grondvesten schudt.

Waardering:

Van de één op de andere dag is Bram zijn baan kwijt. Dit heeft niet alleen grote impact op hem maar het op hele gezin. Het lijkt wel alsof vooral zijn vrouw Helma het er moeilijk mee heeft. Ze probeert aan alle kanten te bezuinigen maar heeft het idee hier alleen voor te staan. Een zware periode voor het gezin Scholten. 

Toch leren ze in de loop der tijd andere keuzes te maken. Zo moet Bram leren meer aan het huishouden deel te nemen zodat Helma op haar beurt een steentje bij kan dragen aan de inkomsten.

Een verhaal over een onderwerp wat voor veel mensen wel herkenbaar zal zijn na de crisis die achterligt. Veel diepgang zul je niet vinden in dit boek maar dat past bij het genre. Een vlot geschreven en eigentijdse roman waar liefhebbers van streekromans zich fijn mee kunnen vermaken.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 978940910163
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 16,50