Eigentijdse romans

Rivers, Francine – Het meesterwerk

Inhoud:

 
‘Het meesterwerk’ van Francine Rivers: Een onverwacht liefdesverhaal dat je eraan herinnert dat Gods zelfs de meest gebroken mensen een plek geeft in een prachtig meesterwerk.
 
De succesvolle kunstschilder Roman Valesco lijkt alles te hebben: rijkdom, vrouwen, roem. Alleen zijn assistente Grace Moore, die tegen haar zin voor hem werkt, weet hoe weinig hij eigenlijk heeft. Romans verleden achtervolgt hem en echoot door de hallen en kamers van zijn lege villa. Maar Grace heeft geen idee van de manier waarop Roman in het geheim worstelt met zijn demonen: hij trekt er ’s nachts op uit als The Bird, een beruchte maar nog niet geïdentificeerde graffitiartiest – een alter ego dat zijn carrière te gronde zou kunnen richten.
 
Ook Grace kan haar verleden niet achter zich laten. Na een zeer ongelukkig huwelijk heeft ze haar leven omgegooid en zich voorgenomen haar dromen nooit meer te laten stelen door iemand aan wie ze haar hart verliest. Als ze de man leert kennen achter het masker is het alsof hun gebroken verledens langzaam in elkaar schuiven… totdat er iets gebeurt dat zo onverwacht is dat het voor altijd hun levens zal bepalen.
 

Waardering:

 
De eerste regel zuigt je meteen in de spannende belevenissen van Roman als graffiti-artiest. Hij moet rennen om aan de politie te ontkomen. Hij verdient veel geld met zijn schilderijen, maar blijft de graffiti nodig hebben als uitlaatklep. Hij weet heel goed dat dat een keer fout moet gaan. 
 
Grace komt bij Roman werken als administratief assistente. Ze heeft dringend een baan nodig, nu ze alleen met haar zoontje is. Maar Roman is geen makkelijk persoon. Hij zit vol woede en is onbeschoft. Gelukkig ziet hij in dat hij zal moeten bijdragen als hij Grace wil houden. En Grace is de laatste die het uitzendbureau beloofd heeft. 
 
Je leest wisselend de verhalen van Roman en Grace en ook nog eens in verschillende tijden. Mede daardoor is het heel boeiend.
Ze hebben beide een moeilijke jeugd gehad en zijn veel liefde tekort geschoten. Grace is daardoor heel hard gaan werken en wil het iedereen naar de zin maken en Roman is opstandig geworden. Beiden beoordelen ze anderen verkeerd.
 
Gaandeweg kunnen Grace en Roman beter met elkaar opschieten, maar het feit dat Roman niet in God gelooft staat groot tussen hen in. 
Daarbij moeten ze beiden dingen uit het verleden verwerken voor ze verder kunnen met hun leven.
 
Er wordt duidelijk verteld in dit boek dat er naast de hemel ook een hel is en dat je daar heen gaat als Jezus niet jouw Verlosser is.
 
Dit dikke gebonden boek is erg boeiend! Er zit veel stof tot nadenken in en had van mij nog wel dikker gemogen. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725057
Aantal blz: 575
Prijs: € 24,99
 

Extra:

Lees alvast een gedeelte van het boek