Historische romans

Meissner, Liefde komt uit de hemel

Inhoud:

In ‘Liefde komt uit de hemel’ vertelt Susan Meissner het verhaal van twee vrouwen in New York, met elkaar verbonden door de vondst van een prachtige sjaal. De een leeft in 1911 en rouwt om haar geliefde die om het leven kwam bij de brand in de Triangle Shirtwaist fabriek. De verloor haar man tijdens de ramp op 9/11. Allebei moeten ze leren omgaan met hun verdriet en proberen open te staan voor een nieuwe toekomst. Kan een sjaal hen daarbij helpen?

Waardering:

 

Honderd jaar zit er tussen de brand in de Triangle Shirtwaist fabriek en de aanslag op de Twin Towers in New York. In dit boek lopen twee verhaallijnen van vrouwen die deze vreselijke gebeurtenis van heel dichtbij meemaakte. Wat hen verbindt is een opvallende sjaal met gele goudsbloemen. Dat het in beide verhalen om dezelfde sjaal gaat is duidelijk maar hoe het precies zit blijft onduidelijk tot het einde.

Het grootste gedeelte gaat over Clara Wood. Ze werkt als verpleegster op Ellis Island nadat ze de man waarop ze verliefd was heeft zien omkomen bij de brand. Hoewel ze hem nog maar kort kende, weet ze zeker er voor deze man en haar een toekomst weggelegd was.
Al meteen aan het begin van het verhaal ontmoet ze de patiënt Andrew Gwynn. Andrews vrouw is op de boot gestorven aan Roodvonk. Clara komt er op een ongelukkige manier achter dat Andrews vrouw niet degene is voor wie ze zich voordeed aan Andrew. Ze worstelt met de vraag of ze hem dit moet laten weten of niet.
Intussen moet ze ook haar eigen verleden, en toekomst, onder ogen zien. De waarheid kan zo zeer doen, maar maakt ook vrij!

De tweede verhaallijn gaat over Taryn Michaels. Hier wordt minder over geschreven maar is niet minder aangrijpend. Ze ziet voor haar ogen de Twin Towers instorten, en weet dat haar man zich daarin bevindt. Juist op de ochtend dat ze na jaren een positieve zwangerschapstest had.

Een prachtig boek wat je gevangen houdt tot het einde toe. Een minpuntje is de iets te snelle afhandeling van de verhalen. Dit komt wat afgeraffeld en onbevredigend over. Maar laat dit geen reden zijn om dit boek te laten liggen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok

ISBN: 9789029726917

Aantal pagina’s: 334
Prijs: € 21.99