Eigentijdse romans

Linden, Rachel – Dans van de bijen

Inhoud:

Op haar 26ste ziet Mia West haar leven al helemaal voor zich: een villa in Seattle, een betrekking als bakker bij The Butter Emporium en haar eerste liefde – haar vriend Ethan – aan haar zij. Maar wanneer Ethan aangeeft ‘wat ruimte voor zichzelf nodig te hebben’, valt Mia’s zorgvuldig geplande toekomst in duigen.

Losgeslagen als ze zich voelt, sluit Mia zich aan bij haar vrolijke huisgenote Rosie voor een humanitaire wereldreis. Van de sloppen van Mumbai tot aan een vluchtelingenkamp aan de Hongaarse grens wordt Mia op verbazingwekkende manieren uitgedaagd en veranderd.

Waardering:

Op het moment dat Mia een huwelijksaanzoek verwacht, na een verkeringstijd van zes jaar, laat haar vriend Ethan weten wat ruimte voor zichzelf nodig te hebben. En als er op haar werk bij de banketbakker geen plaats meer blijkt te zijn voor een leerling weet ze helemaal niet meer wat ze doen moet. Al haar plannen en toekomstdromen vallen in duigen.
Haar vriendin en huisgenootje Rosie heeft zich aangemeld voor een liefdadigheidsproject; een reis van zes weken. Er is iemand uitgevallen en Mia besluit zich aan te melden, hetzij met een leugentje over haar motivatie.
Deze reis verloopt heel anders dan ze had verwacht. Na een periode in India wordt het team naar Europa gestuurd om te helpen in een vluchtelingenkamp. Omdat Mia bij het aanmelden opgegeven heeft zich te interesseren in de medische kant, moet ze de arts gaan helpen. Maar in werkelijkheid vindt ze dit vreselijk. In alle wanorde staat tot haar grote verbazing Ethan ineens voor haar neus en moet Mia een keuze maken; haar oude, eerste liefde terug of verder kijken of er misschien ruimte is voor Kai, de man waar ze zich de afgelopen weken zo naar toe getrokken werd?
Het verhaal moest even op gang komen maar daarna lees je het ook in één keer uit. Het veilige leventje van Mia staat van het één op het andere moment op z’n kop. Door haar sterkte persoonlijkheid gaat ze niet bij de pakken neerzitten. Dat is al een ding opzich. De ervaringen tijdens deze reis laten haar groeien en anders naar dingen kijken. Dat is mooi om te lezen. Het geeft ook de les mee dat je niet percé iets ‘groots’ hoeft te doen om iets voor anderen te kunnen betekenen maar dat ook kleine dingen een verschil kunnen maken. Mooi boek, een aanrader!

Gegevens

Uitgeverij: Sestra
ISBN: 9789492831521
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 22,95
Uitgave: juni 2020