Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Morgenlicht

Morgenlicht is het eerste deel in de serie over de zussen. Hierna volgen Dagdroom en Avondrood

Inhoud:

‘Morgenlicht’ van Deborah Raney is het eerste deel in een nieuwe serie over de drie zusjes Chandler.

Na de dood van hun moeder heeft hun vader opeens een piepjonge vriendin. Na zijn vertrek voelt de oudste zus, Phee, zich verantwoordelijk voor het gezin. Het leven rondom haar heen gaat door, maar zij heeft het gevoel dat haar leven stilstaat. Dan komt Quinn Mitchell, haar vaders zakenpartner, met een interessante uitdaging, die ze graag aanneemt. Ze had er echter niet op gerekend dat hij verliefd op haar zou worden…

Waardering:

Phylicia (Phee), Joanna en Britt hebben net hun moeder verloren na een jarenlange strijd tegen kanker als hun vader naar Florida vertrekt. Ze denken dat hij daar even voor zijn werk heen gaat, maar hij zegt niet meer terug te komen. Bovendien verlooft hij zich twee maanden na het overlijden van zijn vrouw met een verpleegster van haar. De kinderen kennen hem niet meer terug. Vooral Pylicia is woest. Wat is er met haar vader gebeurd?
Omdat hij ook het huis gaat verkopen moet Britt ergens anders heen. Maar in de appartementen van Phee en Joanna is geen plaats. Dan komt Quinn, een collega van hun vader, langs met een plan. Ze erven een mooie som geld van hun moeder en restant een perceel te koop met 3 huisjes. Ze zouden er een B&B van kunnen maken en gaan wonen.
Maar Phee vraagt zich af waarom haar vader dit geregeld heeft en of het wel verstandig is.
Quinn is meteen weer weg van Phee als hij haar ziet. Hij is 12 jaar ouder, maar zij is inmiddels ook bijna 30 dus hij blijft het proberen. Hij helpt de zussen met de aankoop en het opknappen van de huisjes. Maar hij probeert vooral tijd met Phee door te brengen. Die heeft dat eerst niet door, want ze heeft al meer dan genoeg aan het verdriet om haar moeder en het vreemde gedrag van haar vader. Dan is er ook nog de foto die ze gevonden heeft. Wie zijn haar ouders eigenlijk echt? En kan ze een man nog wel vertrouwen?

Een boeiende roman met veel humor en romantiek. Maar ook met geloof, worstelingen en verdriet. Een heerlijk eerste deel van een nieuwe serie over de 3 zussen Phylicia, Joanna en Britt.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029729338
Aantal blz: 352
Prijs: € 21,99