Nederlandse romans

Marjon, Ella – Zoete zonde

Inhoud:

Zoete zonde speelt in een bloeiende evangeliegemeente, waarin gestreefd wordt naar openheid en eerlijkheid. Er komt een barst in dat ideale plaatje door allerlei roddels. Al snel laat niemand meer een mogelijkheid voorbij gaan om de ander de maat te nemen. Totdat de bom barst. Een van de gemeenteleden wordt in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten in een donkere steeg.

Waardering:

Ook binnen de kerkmuren van de Evangelische Gemeente speelt zich veel af. Het hele boek door springt het verhaal over van de ene naar de andere persoon. De één heeft een slecht huwelijk, de andere heeft homoseksuele gevoelens, een derde voelt zich afgewezen.
Na ieder hoofdstuk staan een paar schuingedrukte zinnen vanuit iemand die mishandeld wordt. Het is niet bekend wie. Dit houdt de schrijfster tot het einde van het boek geheim. En dat lukt ook.
Wie de dader is, wordt pas in het laatste hoofdstuk duidelijk, en dan ben je als lezer verrast.
De kwaliteit van het boek vind ik wat minder. Behalve het stukje van de mishandeling, is het wat voorspelbaar. Gesprekken lopen niet altijd heel soepel. Te vaak staat er in een zin ‘haha’.
Het beschrijven van de relatie die Bernhard heeft, de man met homoseksuele gevoelens, had niet gehoeven, evenals de acceptatie die volgt op zijn relatie.
Echt geërgerd heb ik me aan het volgende citaat: ‘Praktiserend?’ onderbreekt Taco hem bruut. ‘Daar hebben ze geen reet mee te maken! hij knijpt een oog dicht. ‘Sorry beetje ongelukkige woordspeling, haha.’ Dit hoort niet thuis in een roman op niveau.
Het boek staat omschreven als ‘literaire thriller’. Er is weinig spanning te vinden in het verhaal, thriller is dan ook wel erg ver gezocht.
Al met al viel het boek me tegen, zeker naar het lezen van haar vorige boek Verdiend.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043522359
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 18.95