Historische romans

Groot, Tracy – Vlam van verzet

Inhoud:

Ergens in Normandië, kort voor D-day…
De Duitse bezetting heeft Brigitte Durand veel ontnomen: familie, vrijheid en hoop op een toekomst – vooral voor een vrouw met haar verleden.
De Amerikaanse gevechtspiloot Tom Jaeger stort neer boven bezet Frankrijk. Hij wordt opgepikt door het verzet en ingezet om te infiltreren in een bordeel voor hoge Duitse militairen. Belangrijke informatie krijgt hij via Brigitte, een prostituee die lijkt te sympathiseren met de geallieerden.
D-day gaat zich aftekenen en iedereen weet dat de geallieerde invasie ophanden is. Maar ook de angst voor verraad neemt toe. Het leven van een Amerikaanse piloot brengt onverwacht alles in gevaar. Hij wordt uiterst belangrijk voor een man die niet nog een agent wil verliezen. En voor een vrouw die meer is dan een gewone prostituee. Zij begint steeds meer te beseffen dat haar daden de loop van de geschiedenis kunnen beïnvloeden.

Waardering:

De Tweede Wereldoorlog in Normandië. Tom Jeager, Amerikaans piloot wordt neergeschoten door Franse verzetstrijders. Hij wordt door hen opgevangen en gaat na zijn herstel met hen samenwerken.
Tom wordt vermomd als Duitser en zal zo een bordeel bezoeken om hier informatie te krijgen van Brigitte Durand.
Brigitte wil graag iets voor haar vaderland betekenen, hoe gevaarlijk het ook is. Brigitte woont in een bordeel waar veel Duitsers komen. Zo kan ze proberen wat informatie van hen los te krijgen en dit door te spelen naar het verzet.
Hoe voorzichtig ze ook doen, het leven van Tom komt in gevaar. Hij valt in de handen van een heel wreed man en wordt vreselijk gemarteld.
Maar dan blijkt dat er aan de kant van de vijand ook mensen zijn die niet tegen zoveel wreedheid kunnen en zelfs hun eigen leven in gevaar brengen.
Brigitte is meer voor Tom gaan voelen en ook zij stort zichzelf in het gevaar en doet er alles aan om Tom te redden.
Opnieuw een boek over de Tweede Wereldoorlog, maar het is de moeite waard! Het is te merken dat de schrijfster zich echt heeft verdiept in alles waar ze over schrijft.
Op de achterflap van het Nederlandse boek staat het niet, maar op de Amerikaanse versie staat vermeld dat het verhaal afgeleid wordt van het Bijbelse verhaal over Rachab.

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033125973
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 21.90