Eigentijdse romans

Bryce, Celia – Een lied voor Jackson

Inhoud:

Een lied voor Jackson van Celia Bryce is het ontroerende verhaal over een tiener die erg ziek is en verliefd wordt. Terwijl deze puber vecht voor haar leven… … word ze opeens smoorverliefd! 

Megan Brights hele leven staat op z’n kop als bij haar een hersentumor wordt ontdekt. Maar ze is niet zozeer bang om haar haar te verliezen als wel haar beste vrienden, als ze voor lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Jackson is een andere tienerpatiënt die op dezelfde afdeling verblijft. Megan valt als een blok voor hem, maar ook hij is ernstig ziek.
Een verhaal over een ontluikende liefde onder bijzondere omstandigheden, maar ook over de kracht van familiebanden door ziekte heen. Een lied voor Jackson van Celia Bryce is een indrukwekkende debuutroman.

Waardering:

Megan is bijna 14 als ze duizelig wordt. Ze hoort dat ze een hersentumor heeft en daarvoor chemokuren en een operatie nodig heeft. Daardoor gaat er een heel andere wereld voor haar open. Een wereld die totaal anders is dan de wereld van haar vriendinnen.
Jackson hoort bij die nieuwe wereld. Hij heeft ook kanker en ze ontmoet hem om de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ondanks zijn maffe gedrag kijkt ze naar hem uit.
Het boek is erg goed geschreven vanuit de ogen van een tiener. Het onwerkelijke van kanker en het kinderachtige van een kinderafdeling. Maar ook het onbegrip van klasgenoten en vriendinnen.
Het boek is niet christelijk, maar er kan wel goed gelezen worden door christenen. Voor jongeren is dit boek zeker de moeite van het lezen waard!

Gegevens:

Uitgeverij Callenbach
ISBN 9789026609039
Aantal blz: 206
Prijs: € 16,95

Extra:

Lees een leesfragment