Literatuur

Martin, Charles – Vrij als water

Inhoud:

Charlie Finn heeft zich al vanaf zijn zestiende zelf moeten redden. Dankzij zijn hoge IQ kreeg hij een beurs aan Harvard, waar hij leerde overleven en gedijen op de rand van de bevoorrechte maatschappij. Die kunst komt nu uitstekend van pas bij zijn lucratieve ondernemingen. 
Als hij keuzes maakt die verwoestende gevolgen blijken te hebben, reist hij in gewetenswroeging af naar Centraal-Amerika. Daar wonen de mensen die betaald hebben voor zijn acties, onder wie een vrouw en haar dochtertje.

Waardering:

Charlie Finn is na een succesvolle opleiding en zeer korte carrière in de beleggingswereld drugskoerier geworden. Niet alleen voor het geld, maar meer voor de actie en het ontlopen van de politie. 
Maar als er iets vreselijks gebeurt, beseft hij dat hij zo niet verder door kan leven. Hij is verantwoordelijk voor zijn daden en die kunnen vreselijke gevolgen hebben.
Als door toeval komt hij in Centraal-Amerika in aanraking met Paulina en haar dochtertje Isabella. Hij blijkt dichtbij de plek te zijn die hij jaren geleden door toedoen van Marshall gesloopt heeft. Een zwart hoofdstuk in zijn leven, waar hij liever niet aan terug denkt. Maar des te beter hij Paulina leert kennen, des te meer hij er aan terug moet denken. Paulina is een prachtige vrouw die haar kracht bij de Bron vandaan haalt. Ze blijft altijd hoop houden en uitstralen naar de mensen om haar heen. Haar innerlijk kracht is bijzonder. Het is jammer dat de schrijver God niet duidelijker in dit boek aanwezig laat zijn. Het is namelijk wel waar Paulina haar kracht vandaag haalt, maar wordt nergens zo genoemd. Dat mag best.
Het boek is wel een beetje een feelgoodroman geworden, maar is erg mooi. Vergeet vooral niet om het nawoord te lezen, want dat maakt het nog mooier!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724234
Aantal blz: 399
Prijs: € 21,50

Extra: